Šport > Nogomet
336 ogledov

Po "gnojnici" slovenski tretjeligaš pripeljal bivšega igralca AC Milana

uroš palibrk milan Osebni arhiv
V kranjski Savi, kjer so se pred nekaj tedni v zanimivih okoliščinah razšli s peterico nogometašev, je pristal nekoč zelo obetaven napadalec.

Pred nekaj tedni smo pisali o pretresih v NK Sava Kranj, ki nastopa v 3. SNL - center. Vodstvo kluba je v slikovitem javnem pismu razkrilo, da se je razšlo s petimi nogometaši članske ekipe, omenjene igralce so (vsaj tako gre razbrati iz napisanega) posredno obdolžili nameščanja rezultata na lokalnem derbiju proti ekipi Tinex Šenčur.

Od takrat je Sava razumljivo beležila slabše rezultate kot na začetku sezone, sedaj pa se je vodstvo kluba odločilo, da še pred zimskim premorom zapolni nastalo vrzel.

Obetal veliko, nato zastal

V klub je tako prišel Uroš Palibrk. Gre za 24-letnega napadalca, ki je v najstniških letih veljal za enega največjih upov slovenskega nogometa.

Že s 16 leti je iz kranjskega Triglava prestopil v sloviti AC Milan, a tam ni dočakal prave priložnosti v člasnki ekipi. Leta 2011 je bil posojen v Viareggio, leta 2012 v Rijeko, nato v belgijski Lierse, leta 2013 pa se je vrnil v Triglav. 

Lansko zimo se je iz Kranja še enkrat podal v tujino in sicer v Austrio iz Salzburga, ki nastopa v avstrijski regionalni ligi. Letos poleti se je z Avstrijci razšel, sedaj pa bo torej pomagal Savi in skušal spet opozoriti nase.

Sava bo v soboto v okviru 12. kola 3. SNL - center gostila Rudar Trbovlje. Obe ekipi se nahajata v spodnjem delu lestvice in potrebujeta točke za mirnejše nadaljevanje sezone. S Palibrkom bo Savi gotovo lažje, a tudi Zasavci se izziva gotovo ne bodo ustrašili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.