Šport > Nogomet
3591 ogledov

Simeunovič: "Ne vidim razloga za paniko."

marko simeunović sportklub Sportklub
Nekdanji slovenski reprezentant in otrok Maribora o krizi vijoličastih, položaju Darka Milaniča in aferi, ki bi s položaja skoraj odnesla Zlatka Zahovića.

V zadnjem času se veliko govori o krizi Maribora, ki ni prepričal z igro na zelenici in na petih tekmah spomladanskega dela vpisal tri remije. Kako vi gledate na trenutno igro vijoličastih?
Vedno pravim, da nihče ni rojen zmagovalec. V življenju je vedno tako, da pridejo tudi padci. Nihče ne more v nedogled igrati na enak način in ob tem dosegati vrhunske rezultate ter nizati naslove državnega prvaka. Padci se dogajajo tudi pri največjih ekipah. To se je zgodilo tudi Mariboru. Preprosto bodo morali počakati, da se forma povrne. Prednost imajo veliko in jaz res ne vidim razloga za kakšno paniko.

Menite, da je potem nezadovoljstvo neupravičeno?
No, če je kdo nezadovoljen, naj bo to v klubu ali med navijači, ima zagotovo to pravico. Vsak ima pravico povedati svoje mnenje, vendar res ne vidim razloga za preplah.

Maribor ima osem točk prednosti pred Olimpijo in se bliža 15. naslovu državnega prvaka, a se kljub temu očitno trese stolček trenerja Darka Milaniča. Ali si Maribor odslej ne sme privoščiti spodrsljaja?
Ne bi rekel. Upam si reči, da Maribor ne bo zmagal vseh tekem, vendar sem 100-odstotno prepričan, da jih tudi Olimpija ne bo. Prednost je velika. Res pa je, da Maribor lani ni osvojil naslova državnega prvaka, zato ga letos mora. Nihče v klubu si ne želi ponovnega drugega mesta. Zagotovila pa ni. Tudi če bi menjali trenerja. Potem bi to vsi počeli. Po porazu ali dveh bi menjali trenerja in pričakovali, da bodo potem spet zmagali 20 zaporednih tekem. To se ne dogaja. Tudi menjava trenerja je veliko tveganje.

nogomet Olimpija-Maribor | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zlatko Zahović naj bi se celo pogovarjal z Zoranom Zekićem, ki naj bi nasledil Milaniča. Ali verjamete, da so ti pogovori res potekali ali je bilo vse skupaj le nekakšna medijska predstava?
Nekaj se je očitno dogajalo. Vem le to, kar sem izvedel iz medijev. Imeli so tudi sestanek. Nič slabega ni vidim v tem, da se vodilni ljudje v klubu skupaj usedejo in pogovorijo. Tako si lahko izmenjajo mnenja in če se uspejo dogovoriti, je to samo dobro za klub. Ni pa nobenega zagotovila, da bodo po tem zadnjem sestanku igralci kar leteli po igrišču. Ob tem je treba upoštevati tudi nasprotnika. Vsak si želi premagati Maribor. Nasprotniki dajejo od sebe 120 odstotkov. V Mariboru ni lahko igrati. To je dejstvo. Vsak nasprotnik se še bolj potrudi. Tako je vedno bilo in vedno bo.

Zlatko Zahović Darko Milanič Ljudski vrt Spet prijatelji Šport Zahović in Milanič po kriznem sestanku našla skupni jezik

Po prvem mandatu Darka Milaniča se je v Mariboru zvrstilo več trenerjev, a so vsi relativno hitro spakirali kovčke. Zakaj sta Milanič in Zahović očitno tako kompatibilna?
V življenju je pač tako. Tudi v službah, partnerskih odnosih in tako naprej. Z nekaterimi se razumeš, z drugimi se ne. Očitno se ujameta z idejami. Konkretno ne vem, kako poteka njuno sodelovanje, a očitno funkcionira. Darko ima tudi rezultate, zato se je ta naveza obdržala.

Po tisti lanski aferi z novinarjem Ekipe ste podprli Zahovićevo vrnitev na položaj športnega direktorja. V čem vas on tako prepriča, da mu spregledate tudi kakšno - reciva temu - nekorektno potezo?
To se je zgodilo med njimi. Gre za stvari, ki jih morajo rešiti med seboj in ne smejo vplivati na njegovo delo. Dobro, on je javna oseba. Poznamo tudi veliko hujše primere. Zahović je za klub edina in najboljša izbira daleč naokrog. Tukaj se stvar konča. Zlatko mora biti v tem klubu. S svojim znanjem, karizmo in vse ostalim. Tisto ni bil razlog, da bi nekdo moral oditi. Zagotovo se pa morajo takšne stvari urediti. Tudi Zlatko se bo iz tega naučil, da se nekaterim stvarem drugače streže. Epiloga afere ne poznam. Življenje gre naprej. Jaz sem to že pozabil in verjetno večina javnosti tudi. Življenje gre prehitro. Nekdo mora voditi klub in v tem športu štejejo rezultati ter lovorike. In seveda vse ostalo. Kadrovanje, prodaje... Tukaj dolgo ne najdemo nikogar, ki bi bil primerljiv z njim. Zlatko je številka ena.

Pokal Slovenije Šport Evrogol odločil dvoboj v Ljudskem vrtu

V Mariboru so po sestanku v en glas zatrjevali, da je edini cilj dvojna krona. Bo razočaranje, če jim ne bo uspelo?
Vedno je razočaranje. V klubu si želijo obeh lovorik. Tudi če jim ne bo uspelo, to ne bo tragedija. Najbolj pomembno je, da se osvoji prvenstvo. Pokal je vedno bil in bo zelo specifičen. Mariboru je prioriteta naslov prvaka. To potem za seboj potegne kvalifikacije za Evropo, kadrovanje in druge stvari. Ni pa slabo, če osvojiš dvojno krono.

Komentarjev 1