Šport > Nogomet
125 ogledov

Olimpija z lepo popotnico pred povratno tekmo

Olimpija
Nogometaši Olimpije so v prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije v gosteh premagali Aluminij z 2:1 (2:0).

V drugem polfinalu pokala sta se pomerila lanska finalista. Takrat so visoko, s kar 6:1, slavili Ljubljančani, a v prvem delu te sezone so jim v prvenstvu s podobno mero vrnili Kidričani. Zmaga Aluminija s 6:2 decembra lani je pomenila še eno v nizu trenerskih menjav pri zeleno-belih, takrat je moral oditi Zoran Barišić.

Do polfinala so Kidričani prišli s tesnim uspehom proti nogometašem iz Krškega v četrtfinalu (0:0, 2:2), Olimpija je bila nekoliko bolj prepričljiva v boju z Koprom (5:0, 1:1).

Danes so po začetnem zadržanem ogrevanju gostje hitro prevzeli pobudo. Prvi je poskusil Goran Brkić s strelom od daleč, ko domači vratar Luka Janžekovič ni imel težav, na drugi strani je Nejca Vidmarja podobno preizkusil še Jure Matjašič.

Prvo priložnost za zadetek so imeli sicer Kidričani, ko je v 24. minuti po levi strani v kazenski prostor prodrl Elvir Maloku, a se je Vidmar dobro postavil in žogo odbil v kot.

V naslednji akciji so gostje povedli, Brkić pa je izkoristil zmedo v domači obrambi, ki žoge ni znala spraviti iz svojega kazenskega prostora, po podaji Asmirja Suljića pa je Brkić matiral vratarja.

Dobrih deset minut pozneje je bilo 0:2; po podaji v kazenski prostor domačih je žogo z glavo izbijal Dejan Petrovič, a je prišla le do Brkića, ki jo je z roba kazenskega prostora neubranljivo poslal v mrežo.

A hiter gol v nadaljevanju, ko je domače po kotu do znižanja s strelom z glavo popeljal Mario Lucas Horvat, je vnesel nekaj živahnosti v igro. Ljubljančani so bili precej bolj zadržani kot v prvem polčasu, domači pa so iskali izenačenje.

Priložnosti je imel najprej Matjašič, pozneje so si Kidričani priigrali dva kota, vendar prave nevarnosti za vrata Vidmarja ni bilo. Pa tudi ne za Janžekoviča, saj so gostje večinoma le branili minimalno vodstvo.

To bi se jim skorajda izmuznilo v 82. minuti, ko je Luka Štor, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro, zadel iz bližine, sodniki pa so gol razveljavili, ker so ocenili, da je šlo za prepovedan položaj.

Ostalo je pri izidu 1:2, čeprav so bili tudi do konca tekme nogometaši Aluminija malenkost nevarnejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.