Šport > Nogomet
589 ogledov

Milanič: Saj ni prvič ...

Darko Milanič
Mariborski nogometaši se pripravljajo na pokalni obračun proti Muri.

Na dan norcev je v javnosti odjeknilo medijsko poročanje, da alfa in omega mariborskega nogometnega kluba Zlatko Zahović resno razmišlja o zamenjavi trenerja Darka Milaniča. Mediji so ob tem zapisali, da naj bi v "zasedi" za trenersko službo pri slovenskemu prvaku čakal Hrvat Zoran Zekić, a Milanič danes ostaja na svojem položaju.

Primorec na mariborski klopi, ki ima veljavno pogodbo do leta 2021, bo prvo akcijo po odmevnem medijskem poročanju imel v sredo na prvi polfinalni tekmi za pokal Slovenije, ko v Ljudski vrt prihaja Mura. "Saj ni prvič, da mediji objavljajo podobne novice. To je del posla," je na današnji novinarski konferenci dejal Milanič in dodal, "da celotna zadeva ni šla mimo njega, saj se je govorilo o njemu, moštvu."

Hrvaški športni časnik Sportske novosti je namreč že v nedeljo na svoji spletni strani objavil članek z namigovanjem, da so Milaničevi dnevi na klopi vodilnega moštva slovenskega prvenstva šteti. Članek, ki so ga v ponedeljek nato povzeli številni slovenski mediji, je kot možno zamenjavo, ki naj bi jo pripeljal športni direktor Zahović, omenil Zekića, do pred kratkim trenerja hrvaškega prvoligaša iz Osijeka.

Darko Milanič Zahović odločil? Šport Konec druge ere Darka Milaniča

Milanič kljub veliki medijski pozornosti njegovi prihodnosti v štajerski prestolnici ostaja osredotočen na naslednjo tekmo Maribora. "Jutri imamo zelo zahtevno tekmo, pomembno. Želim videti moštvo, ki bo odigralo tekmo, primerno kvaliteti, ki jo ima," je dejal na današnji novinarski konferenci.

Pokal Slovenije, polfinale (prva tekma): 
MARIBOR - MURA 
sreda, 03.04.2019, ob 20:00 na SK1

Rezultati pa bodo sodeč po medijskih zapisih tudi ključno vplivali na razvoj govoric o Milaničevem majavem trenerskem stolčku v Mariboru, ki ima po 24 kolih v domačem prvenstvu osem točk naskoka pred drugouvrščeno Olimpijo. Kot so včeraj zapisali pri mariborskem časniku Večer, je Zahović v preteklosti - v trenutkih slabih izidov - velikokrat zaščitil trenerje Maribora, tokrat pa je nastopil dokaj ostro proti prvemu možu stroke.

Med drugim je Zahović za Večer dejal, da mu zadnje predstave vijoličastih niso všeč. Poudaril je, da se bodo nekatere stvari znotraj strokovnega štaba morale popraviti, hkrati pa napovedal odkrit pogovor s trenerjem, do katerega pa še ni prišlo.

"Časi se spreminjajo in ne veš, kaj se bo zgodilo jutri. Jaz sem pripravljen tu delati in vem kaj je treba postoriti in to bom tudi naredil," pa je danes zadeve pokomentiral še Milanič. "Nisva se še uspela pogovarjati, a se zanesljivo bova," je v zvezi z napovedanim pogovorom z Zahovićem dejal Milanič, ob tem pa pojasnil, da so zadeve s športnim direktorjem v zvezi s hierarhijo danes že rešene in urejene.

Mariborska ekipa bo po srečanju z Muro naslednjo tekmo igrala v soboto, 6. aprila, ko bo v okviru Prve lige Telekom Slovenije gostovala v Kranju pri Triglavu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice