Šport > Nogomet
300 ogledov

Mura ponižala Krško, Celje razbilo Triglav

NŠ Mura
Nogometaši Mure so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 5:0 (2:0), Celje pa je premagalo kranjski Triglav s 4:0 (1:0).

Navijači Mure so videli prvo zmago svojih ljubljencev po 16. krogu. Tokrat so gostili zanje neugodne Krčane, ki so prvi dve medsebojni tekmi sezone dobili, tokrat pa so Sobočani z dobro realizacijo (prve tri gole so dosegli iz prvih treh strelov v okvir) hitro odločili tekmo. Mura se je tako utrdila na šestem mestu, medtem ko je Krško podaljšalo niz brez zmage na pet tekem in je vse bolj trdno na dnu lestvice.

Sobočani, ki so igrali brez kaznovanega Klemna Šturma, so prvi polčas zasluženo dobili z 2:0. V 19. minuti je gostitelje v vodstvo popeljal Amadej Maroša, ki je svoj drugi zadetek v sezoni dosegel po tem, ko je sprejel podajo v globino, nato pa preigral nekaj branilcev Krškega in žogo poslal v mrežo.

NŠ Mura | Avtor: Profimedia Profimedia

Na 2:0 je povišal Luka Bobičanec v 40. minuti, potem ko je po kotu zadel z leve strani s približno 18 metrov. Tudi za Bobičanca je bil to drugi gol sezone. Krčani, ki so pogrešali Luko Volariča, so v 32. minuti tudi zadeli, a je bil Dalibor Volaš v prepovedanem položaju. Omeniti velja še poskus Esterja Soklerja z glavo v 12. minuti, ki pa je bil nenatančen.

Po vsega nekaj sekundah drugega polčasa so črno-beli povečali prednost. Luka Šušnjara je prodrl po levi strani, prišel v kazenski prostor, žogo poslal pred gol, kjer jo je v mrežo potisnil Maroša. Le malce zatem so bili na drugi strani nevarni še Krčani, a je Ante Kordić žogo poslal malo mimo gola, tako kot malo pozneje v soboški vrsti Nino Kouter.

NŠ Mura : NK Krško | Avtor: Profimedia Profimedia

V 55. minuti je imel Marco Da Silva na voljo prosti strel v zanj ljubem območju na približno 20 metrih, žogo je poslal pod živim zidom, toda Matko Obradović je bil pozoren in žogo ujel. Še večjo priložnost so imeli Krčani v 61. minuti, ko so imeli na voljo najstrožjo kazen, streljal je Volaš, Murin vratar pa se je še enkrat izkazal.

V 69. minuti so domači še povečali prednost, potem ko je po levi strani prodrl Klemen Pucko in zabil svoj prvi prvoligaški zadetek. V 75. minuti je le malce previsoko meril Šušnjara, zato pa je bil po podaji Žana Karničnika iz bližine natančnejši Matic Maruško v 87. minuti, ko je zadel za 5:0. To je tudi najvišja zmaga Mure v sezoni, pred tem je bila to 5:1 proti Domžalam v 3. krogu.

Mura bo v 24. krogu 31. marca gostila Aluminij, Krško pa Triglav.

* Stadion Fazanerija, sodniki: Obrenović, Praprotnik in Pospeh.
* Strelci: 1:0 Maroša (19.), 2:0 Bobičanec (40.), 3:0 Maroša (46.), 4:0 Pucko (69.), 5:0 Maruško (87.).
* Mura: Obradović, Pucko, Maruško, Peričić, Kous (od 71. Ćerimagić), Lorbek, Kozar (od 81. Šporn), Kouter, Šušnjara, Bobičanec (od 63. Karničnik), Maroša.
* Krško: Zalokar, Batarelo, Zakrajšek, Cetina, Vojković, Kordić, Da Silva, Petrović (od 77. Vekić), Sokler (od 46. Kovačič), Volaš, Vukušić (od 46. Jandrek).
* Rumeni kartoni: Kous, Maruško; Vukušić, Zakrajšek.
* Rdeči karton: /.

 

Celje se zneslo nad Triglavom

 

Čeprav je bil za Kranjčani niz treh zmag in čeprav so na prvi tekmi v sezoni v Celju zmagali s 3:1, pa so danes morali priznati premoč izbrancem Dušana Kosića, tudi nekdanjega trenerja Triglava. Celjani so bili boljši tekmec, zmago pa so potrdili v uvodu drugega polčasa, ko je dvakrat "usekala" naveza Rudi Požeg Vancaš in Dario Vizinger. Celjani so se z osmo zmago vsaj začasno povzpeli na četrto mesto, Triglav, ki je igral brez kaznovanega Žana Kumra, pa po 12. porazu zaseda sedmo mesto.

Celjani so bili v prvem polčasu konkretnejši, precej večkrat streljali, a le redki so bili poskusi, ki bi jih označili za nevarne. Eden teh je bil prosti strel Janeza Piška v 21. minuti, ko je žogo odbil Jalen Arko, drugi pa Mitje Lotriča v 32. minuti, ko je Celje tudi povedlo.

Takrat je Dario Vizinger z desne strani iz bližine žogo podal nazaj na šest, sedem metrov od vrat, od koder je Lotrič dosegel svoj šesti gol sezone. Triglav je bil blizu gola v 15. minuti, ko je Tin Karamatić s strelom z glavo zatresel vratnico.

Celjani so dobro odprli tudi drugi polčas. V 48. minuti je Rudi Požeg Vancaš z leve strani podal pred vrata, kjer je bil Dario Vizinger in zadel za 2:0 ter dosegel svoj tretji zadetek sezone. le malce zatem si je Arko privoščil napako pri izbijanju, ko je slabo zadel žogo, do nje je prišel Lotrič, a jo neoviran poslal mimo gola.

V 57. minuti pa so gledalci videli skoraj identično akcijo Celjanov kot v 48. minuti. Znova se je v vlogi podajalca na levi strani znašel Požeg Vancaš (četrta asistenca sezone) in znova je bil pred golom na pravem mestu Vizinger, ki je zadel že za 3:0.

Dvajsetletni hrvaški napadalec, ki je pred Celjem igral za Varaždin, Rijeko in Hrvatski Dragovoljac, je v 70. minuti dosegel še tretji zadetek na tekmi, zadel je iz bližine po Piškovi podaji. V 81. minuti so po dolgem času malce nevarneje zagrozili Gorenjci, Karamatić pa je bil znova premalo natančen z glavo. V 90. minuti je na drugi strani streljal Požeg Vancaš, a je bil Arko na mestu.

Celjani bodo v 24. krogu 30. marca gostovali v Mariboru, Triglav pa bo dan pozneje gostoval v Krškem.

* Arena Z'dežele, sodniki: Vinčić, Klančnik in Kovačič.
* Strelci: 1:0 Lotrič (32.), 2:0 Vizinger (48.), 3:0 Vizinger (57.), 4:0 Vizinger (70.).
* Celje: Jurhar, Zaletel, Travner, Brecl, Vidmajer, Cvek, Pišek (od 72. Benedičič), D. Štraus, Lotrič (od 78. Novak), Požeg Vancaš, Vizinger (od 71. Ibišević).
* Triglav: Arko, Rogelj, Karamatić, Arh-Česen, Mlakar, Mertelj, E. Kryeziu (od 74. Udovič), Svraka (od 46. Kopač), Tijanić, Majcen, Crnov (od 32. Žurga).
* Rumena kartona: Rogelj, Arh-Česen.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice