Šport > Nogomet
313 ogledov

Maribor z desetimi do zmage, uspešna tudi Rudar in Triglav

Aluminij : Maribor Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Aluminija so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:0), medtem ko so igralci velenjskega Rudarja premagali Krško z 1:0 (1:0), nogometaši Gorice pa so izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (1:1).

Mariborčani, ki so prvič začeli tekmo z Ninom Žugljem in pri katerih so manjkali Marko Šuler, Mitja Viler, Martin Milec, Blaž Vrhovec, Jan Mlakar, Gregor Bajde in Luka Uskoković zaradi poškodb (Felipeja Santosa ni bilo v kadru, ker so kot tujci tokrat mesto v ekipi dobili Kenan Pirić, Jasmin Mešanović in Nardin Mulahusejnović), so še tretjič v sezoni premagali tekmeca iz Kidričevega.

Aluminij, med drugimi brez poškodovanega vratarja Luke Janžekoviča, se je sicer dobršen del tekme dodobra kosal s favoriziranimi gosti, ki pa so kljub igralcu manj na koncu prišli do šeste zmage na zadnjih sedmih tekmah. Imajo še neodločen izid z Muro v prejšnjem krogu. Na drugi strani je Aluminij po nizu štirih zmag zdaj vpisal zaporedna - spomladanska - poraza.

Ekipi v prvem polčasu nista postregli prav z razburljivo igro. Oliver Bogatinov in njegovi izbranci so v tem delu igre nevtralizirali vse nevarnejše može mariborskega napadalnega odseka, le v 15. minuti so Dinu Hotiću dovolili strel z roba kazenskega prostora, po katerem pa je Mariborova desetka zadela le zunanji del mreže malce z leve strani.

Podobno je na drugi strani, a še z malce večje razdalje, meril Stanley Amuzie v 27. minuti, najbolj razburljivo pa je bilo v 43. minuti, ko so bili gostitelji zelo blizu vodstva. takrat je Dejan Petrovič prišel do strela iz bližine malce z desne strani, žoga se je od ene in druge vratnice odbila še do Matica Vrbanca, ki pa jo je prav tako poslal le v napačno stran mreže.

V 53. minuti so Kidričani znova imeli lepo priložnost, ko je Jure Matjašič sam stekel proti Kenanu Piriću, potem streljal malce z desne strani, toda mariborski vratar je bil dobro postavljen in je preprečil vodstvo domačih.

Mariborčani, ki jim igra ob borbenih, agresivnih domačinih nikakor ni stekla po željah, so v 61. minuti ostali še brez Aleksa Pihlerja, Rade Obrenović mu je zaradi udarca z roko (ob ograjevanju je z roko rahlo zamahnil nazaj in v obraz zadel Lucasa Maria Horvata) pokazal drugi rumeni karton.

Kljub temu so si izbranci Darka Milaniča v 66. minuti priigrali dotlej najlepšo priložnost, streljal je Luka Zahović, Matija Kovačić pa je strel obranil. Povratnik v mariborski napad pa je povedel goste v vodstvo še v isti minuti, po podaji Amirja Derviševića iz desnega kota je najprej Marcos Tavares streljal z glavo, odbito žogo pa je iz bližine v mrežo pospravil Zahović.

V 76. minuti je na drugi strani od daleč s prostega strela sprožil Elvir Maloku, izkazal pa se je Pirić. Nevarno je bilo tudi v 80. minuti, ko so gosti žogo po Petrovičevem strelu preusmerili malo mimo vrat.

Aluminij bo v 22. krogu v nedeljo gostoval v Domžalah, Maribor pa bo dan prej gostil Gorico.

* Športni park, gledalcev 1500, sodniki: Obrenović, Kordež in Pospeh.
* Strelec: 0:1 Zahović (66.).
* Aluminij: Kovačić, Amuzie, Kontek, Martinović, Krajnc, Muminović, Petrovič, Vrbanec (od 74. Marinšek), Horvat, Matjašič (od 74. Leko), Maloku (od 88. Grgić).
* Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević, Pihler, Žugelj (od 46. Tavares), Hotić, Mešanović (od 65. Cretu), Zahović (od 83. Kramarič).
* Rumeni kartoni: Amuzie, Krajnc; Pihler, Dervišević, Hotić.
* Rdeči karton: Pihler (61.).

 

Derbi začelja Rudarju

 

Velenjski nogometaši so v boju za obstanek prišli do pomembne zmage proti neposrednemu tekmecu Krškemu. Ta je bil v drugem polčasu boljši tekmec, imel kar nekaj priložnosti, a vodstva knapov iz prvega polčasa ni izničil. Rudar se je tako Krčanom odlepil za šest točk in prekinil niz dveh porazov, na drugi strani pa so Krčani doživeli tretji zaporedni in šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah.

NK Rudar Velenje | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši v obeh ekipah v prve pol ure niso ponudili razburljivega dogajanja, priložnosti praktično ni bilo. Zato pa so iz prve prave zadeli Velenjčani, ko je z desne strani Robert Pušaver podal pred vrata, kjer je z glavo zadel Milan Tučić. Do konca polčasa sta obe ekipi sprožili še po en (prešibak) strel v okvir gola, s čimer pa vratarja Matej Radan in Marko Zalokar nista imela nobenih težav.

V uvodu drugega dela so bili podjetnejši Krčani, ki so si priigrali dve polpriložnosti, obakrat so preslabo streljali z glavo (Ante Vukušić, Ante Kordić). Vukušić je poskusil tudi v 51. minuti, a tudi takrat neuspešno. V 63. minuti je znova poskusil še Kordić, ki je prišel pred Radana, a malo preblizu, tako da mu je velenjski vratar strel blokiral. Deset minut pozneje je bil blizu spet Vukušić, z ramo je žogo poslal malo mimo gola.

Rezervist domačih Dominik Radić je v 75. minuti po dolgem času poskrbel za velenjsko priložnost, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal le malo mimo leve vratnice, v 90. pa je njegova poskusa obranil Zalokar. V 80. minuti je prvič na tekmi nase opozoril še izkušeni krški napadalec Dalibor Volaš, toda tudi on je z glavo za malenkost zgrešil cilj.

Velenjčani bodo v 22. krogu v nedeljo gostili Muro, Krško pa Celje.

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Borošak, Friš in Benc.
* Strelec: 1:0 Tučić (32.).
* Rudar: Radan, Kašnik, Pušaver, Tomašević, Arap, Ćosić, Hrubik, Krefl, Trifković (od 77. Kobiljar), Škoflek (od 68. Radić), Tučić (od 84. Pišek).
* Krško: Zalokar, Batarelo, Cetina, Kordić, Da Silva, Jandrek, Petrović (od 73. Sokler), Vojković (od 71. Štefulj), Volarič, Volaš, Vukušić (od 85. Perić).
* Rumeni kartoni: Tučić, Kašnik, Trifković; Kordić, Volaš, Da Silva.
* Rdeči karton: /.

 

Triglav v gosteh do zmage

 

Kranjčani so prvič v sezoni premagali Novogoričane, ki so tokrat pogrešali kaznovana Žigo Lipuščka in Semirja Smajlagića. Mož odločitve je bil novinec Muamer Svraka, ki je poskrbel, da so Gorenjci točkovno ujeli sedmouvrščene današnje tekmece. Za slednjimi je slab niz, saj je bil to že šesti zaporedni poraz, nazadnje pa so zmago slavili v 12. krogu prav v Kranju.

Prvi polčas se je končal z neodločenim izidom, kar nekako tudi ustreza dogajanju na igrišču. Oboji so imeli nekaj nevarnejših akcij, pri Gorici je nekaj krat poskušal predvsem Etien Velikonja, v 20. minuti pa tudi Bede Osuji, pri Triglavu pa je s prostih strelov od daleč dvakrat proti vratom meril Ivan Crnov, toda vsi ti poskusi so bili neuspešni.

V 16. minuti pa so Novogoričani povedli, potem ko je Velikonja izvrstno izvedel najstrožjo kazen - žogo je poslal v levi zgornji kot - in dosegel svoj tretji gol na zadnjih dveh tekmah. A Primorci so tudi malce srečno prišli do strela z bele točke, saj je Tilen Mlakar prekršek nad Andrijo Filipovićem storil zunaj, na desnem robu, kazenskega prostora.

Gorenjci, ki so podobno darilo dobili na tekmi proti Aluminiju v prejšnjem krogu, pa so tudi prišli do svojega zadetka, ko je v 39. minuti iz bližine izenačil Luka Majcen, potem ko je po prostem strelu zadel z glavo. Zanj je bil to osmi gol sezone.

Uvod drugega polčasa ni ponudil pravih priložnosti, zato pa je v 75. minuti Triglav povedel, ko je z močnim strelom z 18 metrov zadel Muamer Svraka po podaji Davida Tijanića. Novogoričani so se ob koncu poskušali priključiti, med drugim je Velikonja v 87. minuti poskusil z glavo, Jalen Arko pa je bil na mestu.

Gorica bo v 22. krogu v soboto gostovala v Mariboru, Triglav pa bo gostil Olimpijo.

* Športni park, sodniki: Balažič, Praprotnik in Mikača.
* Strelci: 1:0 Velikonja (16./11 m), 1:1 Majcen (39.), 1:2 Svraka (75.).
* Gorica: Sorčan, Halilović (od 84. Leban), Tomiček, T. Kavčič, Celcer, Oršolić (od 70. Marinič), Kolenc, Šipek (od 79. Gulič), Osuji, Filipović, Velikonja.
* Triglav: Arko, Rogelj, Kumer, Arh-Česen, Mlakar, Mertelj, E. Kryeziu, Svraka (od 88. Udovič), Žurga (od 42. Tijanić), Majcen, Crnov (od 85. Karamatić).
* Rumeni kartoni: Filipović, T. Kavčič; Majcen.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.