Šport > Nogomet
1200 ogledov

Zlatko Zahović udaril po sodnikih in Olimpiji

Zlatko Zahović Epa
Športni direktor vijoličastih se je po zgražanju nad sojenjem na tekmi Maribor - Mura podal v protiofenzivo.

V soboto je Maribor v fantastični kulisi v Ljudskem vrtu pred več kot 10.000 gledalci remiziral z Muro (1:1), srečanje pa so zaznamovale grobe sodniške napake v škodo Prekmurcev.

NK Maribor Mura Prva liga TS Šport Sodniki rešili Maribor, čarobnih sedem minut v Celju

Edini gol za domače je Marcos Tavares dosegel iz očitnega nedovoljenega položaja, zatem pa so delilci pravice spregledali še prekršek, ki bi gostom prinesel najstrožjo kazen. Po obračunu so bili sodniki deležni hudih kritik, kar ni bilo všeč Mariborčanom.

Po prvotnem zatišju so iz vijoličastega tabora sprva vrnili udarec z govorom o bojda spornem zadetku Mure, ki naj bi mu botrovala težko opazna neregularna situacija pred mariborskim golom. Še dlje pa je, kot je v zadnjem obdobju pogost slučaj, šel športni direktor Maribora Zlatko Zahović. 

Maribor Mura ofsajd Video Šport Tako so sodniki oškodovali Muro in pomagali Mariboru

"Vrhunsko ozračje, z izjemno podobo tribun. Prava evropska tekma. Vse pohvale navijačem, po celotnem vtisu lahko le rečemo, ko bi takšnih tekem v domači ligi bilo več ...," je za klubsko spletno stran sprva povedal nekdanji slovenski reprezentant. 

"Navijači poskrbijo za tisti dodaten navdih vsem nam, predvsem pa prvim in najpomembnejšim akterjem, igralcem. Žal pa ob zgodbi o atraktivnem začetku pri NK Maribor opažamo, da je veliko pripomb v prvem krogu spomladanskega dela na sodnike. Predvsem je izpostavljena naša tekma, zato smo zaprosili za dodatno strokovno mnenje in situaciji pri obeh zadetkih dali v analizo mednarodnim, torej nevtralnim sodnikom, avstrijskim ter portugalskim. Oboji so potrdili, da sta bila oba zadetka, prvi in drugi, dosežena iz prepovedanega položaja. To lahko sprejmemo, saj je šlo za dvostranski promet," je bralcem klubskega portala pojasnil Zahovič.

"Žal smo naslednji dan v Krškem videli enostranski promet, v korist Olimpije, kar pa ni sprejemljivo in je pomenilo neposreden vpliv na rezutlat. Kadar gre za oškodovanje, so predvidene sankcije. Pri nas pa se dogaja, da imamo klub, ki nikdar ni oškodovan. To se dogaja že četrto leto zapored, kar nikakor ni naključje. In ob takšnem enosmernem prometu noben VAR ne pomaga," je na domnevno favoriziranje Olimpije več kot namignil Zahović in poskrbel za nove dvignjene obrvi.

Asmir Suljić SNL Šport Olimpija zmanjšala zaostanek za Mariborom
Komentarjev 2
  • marialorca 13:15 26.februar 2019.

    Mene zanima ZAKAJ je ZZ skakal po prostoru za trenerja in komandiral nogometaše na igrišču medtem, ko je Darko sedel na klopi. Ali je Darko njegov strokovni mentor na poti med trenerje? Če je tako in ZZ opravi pripravništvo, ali ...prikaži več bo sedel na klop Maribora, Sp.Dupleka ali Olimpije?

  • mihatirs 08:17 26.februar 2019.

    zabit štajerc nimaš kej...a penala nisi dal analizirat...pol bo pa spet jokanje ko jih Olimpija ki ima vsake pol leta novo ekipo premaga...še dobro da je bla Olimpija tok časa v 5.ligi...drgač MB ne bi imel skoraj nobenega naslova