Šport > Nogomet
2703 ogledov

Tako so sodniki oškodovali Muro in pomagali Mariboru

Maribor Mura ofsajd PrtSc
Na sobotni tekmi v Ljudskem vrtu je razplet izdatno krojila sodniška ekipa.

Maribor je spomladanski del prvenstva začel z domačim remijem proti Muri (1:1), ki je v letošnji sezoni še ni uspel premagati. Tudi tokrat so se varovanci Anteja Šimundže predstavili kot neugoden tekmec za Štajerce in bili zelo blizu zmagi.

NK Maribor Mura Prva liga TS Šport Sodniki rešili Maribor, čarobnih sedem minut v Celju

Da se okrog 2000 gostujočih navijačev ni veselilo vseh treh točk, si lahko veliko zaslug pripišejo tudi sodniki na čelu z Nejcem Kajtazovićem. Slednji so v dveh odločilnih trenutkih grobo oškodovali Sobočane.

Po vodstvu Mure z 0:1 je Maribor v 62. minuti izenačil prek Marcosa Tavaresa, zadetek pa je dosežen iz očitnega prepovedanega položaja. Ob strelu Aleksa Pihlerja, po katerem je žoga prišla do Tavaresa, je bil Brazilec namreč krepko za zadnjim branilcem gostov.

Po izenačenju pa bi Mura morala dobiti še enajstmetrovko, potem ko je Denis Klinar v kazenskem prostoru spotaknil Žana Karničnika, ob tem pa se ni niti slučajno dotaknil žoge.

Maribor ima na vrhu lestvice izdatno prednost pred zasledovalci, zbral je 46 točk. Mura je ostala na šestem mestu s 25 doseženimi točkami.

Komentarjev 8
  • milovan 12:31 24.februar 2019.

    Ja, tud MB ina protekcijo pri sodnukih. Cas za VAR!!!!

  • milovan 12:29 24.februar 2019.

    Ocitno je tud MB zasciten pri sodnikih.

  • zipo 10:13 24.februar 2019.

    gol iz ofsajda in nedosojen penal, pa praviš, da si mediji neki izmišljujejo, kreten