Šport > Nogomet
249 ogledov

NK Krško tone vse globlje, visoka zmaga Mure

Dalibor Volaš NK Krško
Nogometaši Triglava so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:1 (1:0), medtem ko je Mure premagala Aluminij s 3:0 (1:0).

Triglav je na gostovanju v Krškem zabeležil četrto zmago v zadnjih petih krogih oziroma spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije, Krško pa tudi po menjavi stratega - ekipo je sredi tedna prevzel Andrej Panadić - ostaja pri eni točki v spomladanskem delu ter prikovan na dno razpredelnice.

Andrej Panadić NK Krško Prva liga TS Šport Po obstanek z novim trenerjem

Krčani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, drugi del pa je v celoti pripadel gostom. Domači so namero o prekinitvi negativnega niza prvič pokazali okoli desete minute, ko je najprej Marin Perić močno streljal z roba kazenskega prosta, a je bil vratar Jalen Arko na mestu, nato pa še po izvedbi kota, ko je poskusil Ante Vukušić, toda ne dovolj natančno.

Krško je tudi v nadaljevanju prvega polčasa narekoval ritem igre in bil nevarnejši. Pred zadetkom Marina Perića sta zbranost Jalena Arka preizkusila Marco Da Silva s prostega strela z roba kazenskega prosta ter Dalibor Volaš, ki pa je z glavo meril preko vrat.

Zasluženi zadetek je Krško dosegel po hitri akciji v 28. minuti. Ante Kordić je z dolgo žogo s sredine igrišča zaposlil Marina Perića, ki je bil hitrejši od obrambe Triglava in z natančnim strelom pod prečko matiral vratarja Arka.

NK Krško Pri prvoligašu Šport Grob na sredi zelenice, vandalizem prijavljen policiji

Drugi polčas je bil povsem druga zgodba. Triglav je iz slačilnice prišle kot prerojen in v dobrih desetih minutah naredil preobrat. Prvi strelec Kranjčanov in kapetan Luka Majcen je bil dvakrat na pravem mestu; najprej v 51. minuti, ko mu je domači vratar Marko Zalokar dal žogo "na pladenj" po strelu Davida Tijanića, drugič pa pet minut pozneje, ko je skoraj iz istega položaja žogo potisnil v mrežo po podaji Kristjana Arh-Česna. To je bil njegov jubilejni deseti zadetek v tej sezoni.

Dva hitra zadetka sta v ekipo Krškega vnesla nemir in nervozo, ki je vrhunec dosegla dvajset minut pred koncem, ko je moral vrata zaradi rdečega kartona zapustiti kapetan Marko Zalokar. Minuto pred tem so imeli domači izjemno priložnost za izenačenje - strel Maria Cetine z glavo je z golove črte odbil Aleš Mertelj, nato pa je Zalokar izgubil živce zaradi prekrška Toma Žurge in ga udaril s čelom v glavo.

Izguba igralca je bila za Krško prehud udarec, tako da so se gostje brez večjih težav ubranili napadov in v 89. dosegli še tretji zadetek. Po preigravanju in lepi podaji je prvi zadetek za Triglav dosegel Ivan Crnov.

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Žganec, Vojska, Švarc.
* Strelci: 1:0 Perić (28.), 1:1 Majcen (49.). 1:2 Majcen (56.), 1:3 Crnov (89.).
* Krško: Zalokar, Volarič, Cetina, Ilić, Vojković (od 81. Sokler), Jandrek (od 71. Frelih), Da Silva, Kordić, Perić, Vukušić (od 70. Frelih), Volaš.
* Triglav: Arko, Rogelj, Kumer, Arh-Česen, Mlakar, Mertelj, Kryeziu, Tijanič (od 90. Svraka), Udovič (od 76. Crnov), Majcen, Žurga (od 84. Karamatić).
* Rumeni kartoni: Da Silva, Vukušić, Cetina, Volarič; Žurga, Mertelj.
* Rdeč karton: Zalokar (69.).

 

Mura poglobila krizo Aluminija

 

Nogometaši Mure so v derbiju sredine lestvice Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij in se Kidričanom približali na točko zaostanka. Sobočani so se tako priključili tudi boju za tretje mesto oziroma za evropsko vozovnico, saj dvanajst krogov pred koncem tekmovanja za tretjeuvrščenimi Domžalami zaostajajo le dve točki.

Mura je hkrati zabeležila sedmo zmago v tej sezoni v Fazaneriji, kjer je sicer v spomladanskem delu dvakrat remizirala in visoko premagala Krško, Aluminij pa je doživel osmi poraz v gosteh in tretjega v tej sezoni proti zasedbi trenerja Anteja Šimundže.

Za obe ekipi je bil to zadnji test pred polfinalom pokala Slovenije; Mura bo to sredo gostovala v Ljudskem vrtu, Aluminij pa bo v četrtek gostil Olimpijo.

Mura je do treh točk prišla zasluženo in verjetno lažje od pričakovanj. Prav veliko priložnosti za zadetek ni imela, a ko so njeni napadalci prišli do možnosti za spremembo rezultata, so bili natančni in učinkoviti.

NŠ Mura | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako je Amadej Maroša v 20. minuti odlično izkoristil natančno podajo Luke Šušnjare in neodločnost obrambe Aluminija ter s šestih metrov z glavo matiral vratarja Luko Janžekoviča.

Podobno je bilo tudi v 54. in 55. minuti, ko so domači dokončno rešili vprašanje zmagovalca. Luka Šušnjara je natančno meril, potem ko ga je Luka Bobičanec lepo zaposlil s petko, Nino Kouter pa se ni pustil zmesti, ko je v hitrem protinapadu prišel na rob kazenskega prostora in videl nebranjen del mreže.

V naslednjem krogu 7. aprila bo Mura gostovala v Novi Gorici, Aluminij pa se bo doma pomeril z zadnjeuvrščenim Krškim.

* Stadion Fazanerija, sodniki: Borošak, Friš, Šumer.
* Strelci: 1:0 Maroša (20.), 2:0 Šušnjara (54.), 3:0 Kouter (55.).
* Mura: Obradović, Karničnik, Peričić (od 62. Bošković), Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Bobičanec (od 70. Horvat), Kouter, Šušnjara (od 80. Čerimagić), Maroša.
* Aluminij: Janžekovič, Horvat (od 60. Lucas), Amuzie, Martinović, Kontek, Kranjc, Muminović (od 76. Marinšek), Petrović, Vrbanec, Matjašič (od 83. Štor), Maloku.
* Rumeni kartoni: Maruško, Bobičanec, Lorbek; Horvat, Kontek, Matjašič, Martinović, Leko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice