Šport > Nogomet
284 ogledov

Mariborčani so se pritoževali, trener zdaj dobil kazen

Darko Milanič
Pri NZS so se odločili za kazen trenerju Maribora.

Po prvenstveni tekmi med Mariborom in Aluminijem so se v taboru vijoličastih pritoževali nad sojenjem. "Moteče so ponavljajoče se zadeve, ki močno vplivajo na rezultate našega dela. Zato se zdaj tudi javno, na najvišjem nivoju kluba, sprašujemo, kaj kot klub počenjamo narobe, da smo deležni takšnega kriterija sojenja?" stoji v zapisu, ki ga je podpisal predsednik NK Maribora Drago Cotar.

"Imamo dovolj dokazov za naše trditve o pristranskem sojenju, ki jih nočemo razkrivati, ker želimo najprej urediti zadeve po mirni poti, z dialogom, s strokovno argumentirano komunikacijo, preden bomo prisiljeni dokaze posredovati javnosti. Tudi z zahtevo po izvzetju koga izmed sodnikov za sojenje naših tekem," je še zapisano.

Tekma se je sicer končala z minimalno zmago Mariborčanov, nestrinjanje s sodniškimi odločitvami pa je izrazil tudi trener Maribora Darko Milanič. Ta je zdaj prejel eno tekmo suspenza zaradi "nešportnega komentiranja" sojenja, zaradi dveh rumenih kartonov pa bo eno tekmo počival tudi Aleks Pihler. Zaradi kartonov in nešportnega vedenja uradne osebe bo vodilna ekipa lige plačala tudi kazen v višini 360 evrov.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je po 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije najvišjo finančno kazen sicer prisodil Muri, ki bo zaradi navijaškega prižiganja bakel na tribuni na tekmi proti Domžalam odštela 750 evrov kazni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.