Šport > Nogomet
307 ogledov

Visoka kazen za Maribor

NK Maribor Mura Jure Banfi/sobotainfo.com V Ljudskem vrtu je štajersko-prekmurski derbi privabil veliko gledalcev.
Navijači kluba so vodilno moštvo Prve Lige TS olajšali za več tisoč evrov.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je imel po 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije veliko dela. Zaradi neprimernega vedenja navijačev na tekmi z Muro je Mariboru naložil plačilo 8350 evrov kazni.

Asmir Suljić SNL Šport Olimpija zmanjšala zaostanek za Mariborom

Kot je pojasnil disciplinski sodnik, je visoka kazen posledica večkratnega prižiganja bakel na tribuni, odvrženih bakel na igrišče in v ograjeni del igrišča, žaljivega skandiranja in vzklikanja nasprotni ekipi in njenim navijačem ter razvitja transparentov z žaljivo vsebino, ki izražajo in spodbujajo sovraštvo oziroma nestrpnost. Maribor je doslej v sezoni dobil za 29.810 evrov kazni.

Ob 1050 evrov bodo prav tako zaradi navijačev tudi pri Muri. Olimpija, ki je gostovala v Krškem, bo zaradi podobnih razlogov ob 800 evrov. Skupno je v sezoni zbrala za 28.700 evrov kazni.

Gorica pa bo morala plačati 300 evrov zaradi kartonov na tekmi v Celju, ob tem bo moral Žiga Lipušček zaradi rdečega kartona počivati eno tekmo.

rakitić modrić El Clásico Šport Zadnji žebelj v Realovi krsti?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.