Šport > Nogomet
2843 ogledov

Zadnji žebelj v Realovi krsti?

real madrid Getty Images
Real Madrid bo želel popraviti vtis po rezultatski katastrofi na prvem ligaškem El Clásicu in bolečem porazu na povratni tekmi španskega kraljevega pokala.

V soboto, 2. marca, bo na sporedu še tretji El Clásico v manj kot mesecu dni. Znova si bosta nasproti stala Real Madrid in Barcelona, glavna akterja enega največjih najzanimivejših in najbolj srditih nogometnih rivalstev vseh časov. Tekmo, ki se bo začela ob 20.45, si boste lahko v živo ogledali na programu Sportklub 1.

El Clasico Šport Suarez in Dembele potopila Real

Madridčani se bodo želeli Kataloncem oddolžiti za poraz na povratni tekmi Cope del Rey, na kateri je Barça kljub bledi predstavi v prvem polčasu slavila s 3:0 in se pred nabito polnimi tribunami stadiona Santiago Bernabéu uvrstila v finale. Prva tekma na Camp Nouu pred manj kot mesecem dni se je končala z neodločenim izidom (1:1).

real madrid barcelona | Avtor: Getty Images Getty Images

Večna rivala bosta v španski prestolnici odigrala drugi ligaški El Clásico sezone. Prvega je kljub odsotnosti takrat poškodovanega Lionela Messija dobila Barcelona (5:1).

Katalonci se v derbi podajajo s prvega mesta na ligaški razpredelnici, kjer imajo sedem točk prednosti pred drugouvrščenim Atléticom. Real ima še dve točki manj od mestnega rivala, zato bi poraz pomenil velik udarec v boju za drugo mesto v La Ligi, obenem pa bi mu odvzel vse realne možnosti za osvojitev nove ligaške zvezdice.

Tekmo (sobota, 2. marec ob 20.45) si lahko ogledate na programu Sportklub 1.

Real je v prejšnjem krogu v gosteh premagal Levante (1:2), Barcelona pa je bila prav tako v gosteh boljša od Seville (2:4). Katalonci so dobili deset od zadnjih dvanajstih tekem v domačem prvenstvu, za nameček pa so Realu zabili vsaj tri gole na petih od zadnjih šestih tekem (vsa tekmovanja). Tudi beli balet ima beleži dober niz v La Ligi, kjer je dobil šest od zadnjih sedmih tekem.

Raphael Varane, koleno Boleče Šport Tako izgleda zvezdnikovo koleno po El Clasicu

Sobotni derbi bo 179. ligaški El Clásico in prvi po lanskem oktobru. Tekmeca sta praktično poravnana, saj ima Real (72) le eno zmago več od Barçe (71). 35 derbijev se je končalo z neodločenim izidom

TEKMOVANJE TEKME ZMAGE REALA ZMAGE BARCELONE REMIJI
La Liga 178 72 71 35
Copa del Rey 36 12 16 8
Liga prvakov 8 3 2 3
Druga tekmovanja 20 8 6 6
SKUPNO 241 95 95 51
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice