Šport > Nogomet
502 ogledov

Piqué obračunal z Realom: "Ko jim sodniki pomagajo, so tiho."

gerard pique Epa
Branilec Barcelone je znova izstrelil nekaj strupenih puščic proti večnemu rivalu Real Madridu.

Gerard Piqué je po tekmi osmine finala lige prvakov, na kateri je Barcelona v gosteh remizirala z Lyonom (0:0), opozoril na dvojna merila Real Madrida.

Pri tem ni meril na nogometne zelenice, temveč na nedavni košarkarski pokalni finale med kraljevim klubom in Barcelono, ki so ga zaznamovale obtožbe Madridčanov, da so se Katalonci do naslova dokopali s pomočjo sodniških odločitev. 

Odločilna in najbolj sporna je padla po izteku igralnega časa, ko so delivci pravice priznali koš po domnevno neustrezni blokadi Anthonyja Randolpha. Barça je tekmo dobila s 94:93.

anthony randolph Triler Šport Sodniški škandal, ob katerem je tudi Dončiću zavrela kri

"Madridčani se vedno pritožujejo, tako v nogometu kot v košarki. Na srečo nimajo drugih športnih klubov, drugače bi morali poslušati še pritoževanje v hokeju in rokometu," je na tekmo pokalnega finala povedal Piqué, znan po tem, da ne skopari s kritiko in provokacijami na račun večnega rivala.

pablo laso Polemika Šport Real zahteva priznanje, da je bil oškodovan

Branilec se je nato obregnil v februarski madridski derbi med Realom in Atléticom, na katerem je osrednjo vlogo odigrala videtehnologija (VAR). Daljši konec so takrat potegnili nogometaši belega baleta, ki so slavili s 3:1.

"Po tem, kar se je zgodilo na Wanda Metropolitanu, so bili kar nekaj časa tiho. Še dobro, da nimajo drugih športnih ekip," je pristavil Piqué in pohvalil uspeh košarkarskega kluba.

"Zelo sem ponosen na ekipo. Nisobili favoriti, a so slavili v Madridu. Borili so se kot gladiatorji proti evropskim prvakom. Nastala je polemika s sojenjem. Najprej so sodili v korist Reala, nato v korist Barcelone. Če ne bi naredili nobene napake, bi zmagala Barcelona. Vse ostalo je samo veliko hrupa, s katerim se poskuša prekriti dejstvo, da je Barcelona prvak," je sklenil branilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.