Šport > Košarka
693 ogledov

Real zahteva priznanje, da je bil oškodovan

pablo laso Epa Trener Reala Pablo Laso.
Madridčani so ogorčeni po razpletu pokalne tekme z Barcelono.

Pokalno tekmovanje med Real Madridom in Barcelono je odločil sodnik, ki je v zadnji sekundi tekme dosodil nepravilen blok Anthonyju Randolphu in Barçi pripisal koš, s katerim je povedla s 94:93. 

anthony randolph Triler Šport Sodniški škandal, ob katerem je tudi Dončiću zavrela kri

V Madridu so nad razpletom tekme ogoročeni, čeprav pri tem pozabljajo, da so sodniki v zaključku srečanja spregledali tudi grobo osebno napako Randolpha, kar je Realu sploh omogočilo, da je pet sekund pred koncem prešel v vodstvo.

"To sploh ni bil blok, ampak skok. Odločitev je krojila razplet pokala," je bil nezadovoljen trener Reala Pablo Laso.

real madrid | Avtor: Epa Epa
Bolj zgovoren je bil predsednik košarkarskega dela madridskega kluba Juan Carlos Sánchez-Lázaro. "Blok je bil povsem legalen. Drugi leto zapored je v finalu prišlo do odločitve v škodo Reala. Randolph ni storil ničedar narobe. Nekaj podobnega se je zgodilo lani, vendar smo se ugriznili v jezik. Tokrat ne bomo ostali tiho. Poteza je bila v skladu s pravili. Lahko govorite, kar želite. Takšno je naše mnenje, vendar ne morem ničesar spremeniti," je povedal Sánchez-Lázaro in dodal, da si je posnetek ogledal z vseh razpoložljivih zornih kotov. "Tako kot lani se je zgodilo v ključnem trenutku. Morda je to posledica pomanjkanja sredstev za sodnike, morda so se preprosto zmotili. Preprečiti moramo, da se na takšen način škoduje tekmi. Barcelona bi lahko zmagala, a treba je sprejemati prave odločitve," je prepričan predsednik, ki pritožbe ne načrtuje.

"Nimamo podlage za pritožbo. V tem primeru ne bomo ničesar dosegli. ACB sem zaprosil za uradno izjavo. Priznajo naj, da so naredili napako. Ničesar ne želim odvzeti Barceloni, ki bi v vsakem primeru lahko zmagala, vendar nočem, da se to še kdaj ponovi. Kar je preveč, je preveč," je sklenil razjarjeni Sánchez-Lázaro

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.