Šport > Košarka
10354 ogledov

Sodniški škandal, ob katerem je tudi Dončiću zavrela kri

anthony randolph Print Screen
Razplet velikega derbija v finalu španskega pokala je krojila kontroverzna sodniška odločitev, ki je na noge dvignila tudi Luko Dončića.

V Španiji sta se v finalu pokalnega tekmovanja pomerila večna rivala Real Madrid in Barcelona. Tekmo so po izredno napeti končnici dobili Katalonci z izidom 94:93, tragični junak pa je postal najboljši strelec madridskega kluba in Američan s slovenskim potnim listom Anthony Randolph.

Barcelona je osvojila drugo zaporedno pokalno lovoriko, skupno pa jih ima v klubskih vitrinah že 25 (25-11). Rekorder ostaja Real s 27. pokalnimi naslovi (27-21), zadnjega je osvojil leta 2017.

V kadru za eno izmed košarkarskih tekem leta na Iberskem polotoku so bili kar trije slovenski košarkarji, a sta se morala dva zadovoljiti z vlogo gledalca. Randolph je na parketu preživel 35 minut in bil s 16 točkami najboljši strelec svoje ekipe. Njegov soigralec Klemen Prepelič ni dobil priložnosti, na klopi pa je obsedel tudi košarkar Barcelone Jaka Blažič.

Randolhp je odigral eno najvidnejših vlog pri skorajšnjem preobratu Reala, na koncu pa je prav njegova domnevno sporna blokada tehtnico prevesila v korist tekmeca.

Moštvi sta bili po rednem delu povsem izenačeni (77:77), zato je o zmagovalcu odločal podaljšek. Barcelona je imela 20 sekund pred koncem pet točk prednosti, nakar je Real s trojko znižal na dve. V sledečem napadu je koš Barcelone z grobo osebno napako preprečil Randolph, a so mu sodniki pogledali skozi prste. Real je v protinapadu izenačil in izsilil še osebno napako, s tem pa povedel s 93:92. 

Na semaforju so ostale še štiri sekunde. Barça je igrala na centra Anteja Tomića, čigar met je blokiral Randolph. Sodniki so po pregledu posnetka odločili, da "Tončkov" blok ni bil v skladu s pravili, tako da so Barçi pripisali dve točki.

Končni izid je bil tako 94:93 v korist branilcev naslova.

Odločitev je dvignila ogromno prahu, po tekmi pa se je oglasil tudi nekdanji član kraljevega kluba Luka Dončić, ki je izrazil nezadovoljstvo nad sodniško trojko. Dončić ni izgubljal besed, temveč je svoje mnenje predstavil s pomočjo emotikona oziroma navzdol obrnjenega palca.

Komentarjev 1
  • jakec1575 10:35 18.februar 2019.

    sodniki so kompezirali prejsnjo odlocitev, kjer niso piskali prekrska. Rezultat bi bil na koncu isti.

Sorodne novice