Šport > Košarka
3818 ogledov

Dončić se je le nasmehnil, čaka ga plaža

Luka Dončić z nasmehom sodeloval v spretnostnem poligonu.

Na tradicionalnem sobotnem doganjaju All-Star vikenda, kjer se košarkarji pomerijo v metu trojk, zabijanju in spretnostnem poligonu, je nastopil tudi Luka Dončić. Maldi Slovenec se je s tekmeci pomeril v zadnjem od omenjenih telmovanj, v prvem krogu je bil njegov nasprotnik Kyle Kuzma. Košarkar ekipe Los Angeles Lakers je sicer dan prej postal najkoristnejši igralec tekme vzhajajočih zvezd.

Spretnosti poligon je sicer vključeval ovire, ki jih mora igralec z vodenjem žoge obiti, nato sledi podaja skozi krog, kasneje pa mora košarkar še uspešno izvesti polaganje in zadeti met za tri točke na drugi strani parketa. V prvem četrtfinalu je Nikola Jokić premagal Nikolo Vučevića, v drugem je bil boljši Jayson Tatum, ki je premagal Mike Conleyja, Trae Young pa je za las prehitel De'Aarona Foxa. Dončić je nato nekoliko zaostajal proti Kuzmi, a je ta zgrešil nekaj metov za tri točke, Dončić pa je zadel za preboj v polfinale.

Tatum je zaostajal proti Jokiću, a je pred tekmecem zadel trojko. V drugem polfinalnem obračunu je Luka hitreje spravil žogo skozi obroč, a ležerno stekel na polaganje. Precej bolj resno je vso zadevo vzel Young, ki je Slovenca prehitel še pred metom izpod koša. Dončić je tekmeca, ki ga bodo skozi kariero zaradi medsebojne menjave na dan nabora vseskozi primerjali, poskušal prehiteti s kar metom iz sredine igrišča, a mu ni uspelo.

 | Avtor:

Young je zadel trojko že s prvim metom. Luka se je ob porazu le nasmehnil in čestital predvsem bolj zagrizenemu nasprotniku. Dončić si je nato le še ogledal naslednja tekmovanja, stiskal pesti za Dirka Nowitzkija, nato pa se je odpravil na nekajdnevni dopust. Liga se bo nadaljevala v četrtek.

Košarkar Atlante Young je v finalu poligona vodil tudi proti Tatumu, ki se je odločil za enako taktiko kot Dončić, a bil pri tem uspešnejši, saj si je z metom s sredine zagotovil zmago na spretnostnem pogoju. Košarkar Bostona je tako prišel do prve nagrade večera.

Najbolj natančen Harris

V metu za tri točke so sodelovali kar trije člani družine Curry. Stephu in njegovemu brathu Sethu, ki sta bila prijavljena za tekmovanje v trojkah, se je pridružil tudi oče Dale Curry, ki je sicer na pomoč poklical tudi svoje nekdanje legendarne kolege iz lige NBA Marka Prica, Rayja Allena in Glena Rica. Dale je izval sinova, da za vsako zadeto trojko namenita tisoč dolarjev v dobrodelne namene. Nekdanji ostrostrelci so sicer nekoliko izgubili občutek za met, skupaj so zbrali osem točk.

Nato se je začelo zares. Joe Harris iz Brooklyna je nastopil kot prvi in zbral kar 25 točk. Prehitela sta ga Steph Curry (27) in Buddy Hield (26), približal pa sta se mu je nekdanji član ljubljanske Olimpije Danny Green in branilec naslova Devin Booker (23), a jima to ni zadoščalo za napredovanje med trojico najboljših. Izpadli so še Damian Lillard in Nowitzki (17), Seth Curry (16), Kemba Walker (15) in Khris Middleton (11).

V finalu se je Harris ustavil pri 26 točkah, zadel je najpomembnejših zadnjih pet metov, ki so šteli dvojno. Hield je zbral 19 točk, sledil je le še nastop Stepha. Ta je zadel prvih devet metov, nato pa se mu je nekoliko ustavilo. Na koncu je zbral 24 točk, zgrešil je enega od zadnjih petih metov, ki so prinašali dve točki.

Obroč je najbolj 'kaznoval' košarkar Oklahome

Sledilo je še tekmovanje v zabijanju, pomerili so se domačin Miles Bridges (Charlotte), John Collins (Atlanta), Dončićev nekdanji soigralec pri Dallasu Dennis Smith Jr. (New York) in Hamidou Diallo (Oklahoma).

Collins je od peterice sodnikov najprej dobil 40 točk, Diallo, ki mu je pri prvem zabijanju s podajo od roba table pomagal soigralec  Russell Westbrook, pa 48. Smith Jr. ni bil najbolj zadovoljen ob dosežku 45 točk, Bridges, ki so se mu vsi poizkusi ponesrečili, želel je zabiti z odbojem od table in nato skušal žogo v zraku še spraviti med nogama, le 33.

Bridges je nato navdušil s pomočjo Kembe Walkerja, ki je tokrat podajal od roba table, mladi košarkar v dresu legende Charlotte Hornetsov Larryja Johnsona pa se je v zraku obrnil in si prislužil vseh 50 možnih točk. Skupno je zbral 83 točk. Sledil je Collinsonov poizkus. Član Sokolov je pokazal veliko domišljije, na parket pripeljal velik model letala, nato pa zabil preko njega z nekaj težavami. Sodniki so mu namenili 42 točk, skupno 82.

Smith Jr. si je 50-ico (skupaj 95) prislužil z zabijanjem preko sedeče osebe, Diallo pa je ponovil njegov dosežek z zabijanjem preko 216 centimetov visokega Shaquille O'Neala. Košarkar Oklahome je zbral 98 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice