Šport > Košarka
2649 ogledov

Dončić prvič na All Stars vikendu: Tako se je odrezal

Luka Dončić Epa
Dončić med vrstniki ni želel izstopati. Dvoboj vzhajajočih zvezd so dobili Američani.

Vikend vseh zvezd lige NBA se je pričel s tekmo košarkarjev zadnjih dveh generacij na naboru, Luka Dončić pa je začel v peterki moštva sveta. Slovenec, ki ga v Charlottu neprestano oblegajo mediji, si je v uvodnih akcijah razdelil žogo z Benom Simmonsom, precej bolj kot Avstralec pa se je odločil razigravati soigralce. V uvodnih petih minutah je tako ostal brez točke, imel pa je tri asistence.

Košarkarji ekipe ZDA so se na tekmi, kjer obrambe pravzaprav ni bilo, igralci so predvsem z zabijanji skušali navdušiti gledalce, vseeno nekoliko bolje postavili pod svojim košem, razlika v njihovo korist pa je po prvi četrtini znašala deset točk (40:30). Dončić je šele proti koncu prvega polčasa dosegel prve točke, zadel je trojko, s štirimi meti pa je v njegovem moštvu manj metov proti košu usmeril le Cedi Osman. 

Precej bolj sta za svojo strelsko statistiko pri ekipi sveta skrbela Simmons in Lauri Markkanen, ki sta zbrala po 10 metov, prvi je v prvem polčasu zbral 18 točk, drugi 13. Na drugi strani je za to, da bi postal igralec tekme, skrbel predvsem Kyle Kuzma, ki je ob polovici dvoboja zadel deset od svojih 15 poizkusov za 23 točk. Ameriški košarkarji so ob polčasu vodili s 83:71.

Z nekoliko bolj resno igro v obrambi, v prvih 20 minutah sta moštvi skupno zbrali en prekršek, se je Svet hitro približal ZDA. Tudi z dvema trojkama Dončića so Američani tako po dobrih treh minutah igre v tretji četrtini vodili le še za točko (89:88), v zadnjo četrtino pa vstopili s prednostjo 123:117.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Prednost 'domačih' je v zadnjem delu hitro narastla na 13 točk, dvoboj pa se je končal s 161:144. Pri ekipi Sveta je Simmons zbral 28 točk, Markkanen 21, po 15 pa Bogdan Bogdanović, Deandre Ayton in Shai Gilgeous-Alexander. Dončić je v svojo statistiko vpisal 13 točk, pet ulovljenih žog in devet asistenc.

Za najkoristnejšega igralca tekme je bil izbran Kuzma s 35 točkami. Jayson Tatum je dosegel 30 točk, Trae Young 25, Donovan Mitchell pa 20. De'Aaron Fox se je ob le dveh točkah osredotočil na podaje, zbral je 16 asistenc.

Komentarjev 1
  • marsal 08:37 16.februar 2019.

    To ni bila tekma pač pa brezvezno tekanje po igrišču. Zato sm ugasnil TV in šel raje spat. Totalno brez veze, kot da bi čredo mladih bikcev spustil v ogrado.

Sorodne novice