Šport > Košarka
3616 ogledov

"Ni potrebe po ovinkarjenju, glavna želja je ..."

dončić nowitzki Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkarski zvezdnik nabira vse več simpatij, vedno večji pa je tudi njegov vpliv.

Kot je Luka Dončić pojasnil v pogovoru za EkipoSN, ima nekaj besede tudi pri tem, kdo bi bil primeren za okrepitev moštva, ki je v zahodni konferenci zunaj mest, ki vodijo v končnico.

Luka Dončić Noro priznanje Šport Dragićev soigralec o Dončiću: "Citirajte moje besede, Luka ..."

"Lahko vam povem, da sva se z Markom Cubanom (lastnikom Dallas Mavericks; op. STA) že nekajkrat pogovarjala o tem, koga bi imeli, koga ne, zakaj da in zakaj ne. Zelo sem vesel, da lahko sodelujem tudi na tak način; to je zame velika pohvala in veselim se naslednjih sezon," je dejal Dončić v pogovoru za omenjeni časnik in dodal, da je imel prste vmes tudi pri prihodu trenutno še poškodovanega Latvijca Kristapsa Porzingisa v Teksas.

"Vsekakor je tako, poznam ga že od prej in med nama je bilo vedno nekaj pozitivnega," je odvrnil še ne 20-letni Dončić, ki se sicer največ druži z J. J. Bareo, in nadaljeval: "Kris je res super dečko, v družbi z njim se počutim odlično. Zelo sem bil vesel, pravzaprav srečen, ko sem izvedel, da prihaja. In mislim, da je bil srečen tudi on. To pa je tisto, kar se kaže na najinih obrazih. In pa to, da se rada šaliva, zbadava drug drugega." Prav od te slovensko-latvijske naveze mnogi veliko pričakujejo v prihodnjih sezonah, skupaj naj bi dobro delovala. "Tudi jaz mislim, da bo. Razumem pričakovanja, tudi jaz imam velika in verjamem, da se bova zelo zabavala. Veselim se že."

Tudi zato Dončić, ki je v Evropi s Slovenijo in Realom Madridom osvojil najpomembnejša tekmovanja, ni skrival glavne želje v Severni Ameriki: "Vsekakor prstan lige NBA. Ni potrebe po ovinkarjenju."

In sestavljanje ekipe gre po njegovem v pravo smer. "Se strinjam in verjamem. Vsi mislimo, da smo na pravi poti in da bo na nas kmalu treba resno računati v vseh pogledih," je še povedal Dončić in dodal, da se uči tudi od enega glavnih zvezdnikov lige Jamesa Hardna, strelskega stroja Houstona. "Ne samo ta korak nazaj, o katerem mnogi govorijo, še kar nekaj je prijemov in potez, ki sem jih pobral pri njem in jih zdaj skušam izpopolniti. Tudi izsiljevanje prekrškov oziroma prihajanje v položaje, v katerih zapiskajo prekršek nad teboj."

Russell Westbrook OKC Thunder NBA Šport Dosegel trojni dvojček s 44 točkami, a vseeno izgubil

Dončića sicer ta konec tedna čakajo malo manj "resne" zadeve, v noči na soboto ga čaka nastop na tekmi vzhajajočih zvezd ter v noči na nedeljo na spretnostnem poligonu.

Po današnji poškodbi Anthonyja Davisa, zvezdnika New Orleansa, pa nekateri menijo, da bi Dončić - ki je v spletnem glasovanju za osrednjo tekmo vseh zvezd zasedel drugo mesto z več kot 4,2 milijona glasov, a nato zavoljo ocen novinarjev in igralcev iz lige NBA izpadel iz prve peterke ter nato še iz izbora trenerjev -, lahko zasedel njegovo mesto na glavni tekmi zvezd.

luka dončić NBA Šport Luka Dončić zvezdnik dveh All-Star večerov

luka dončić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice