Šport > Košarka
3303 ogledov

Sodniki na Dončićev račun omogočili epski dosežek

Luka Dončić
Slovenski as bi lahko preprečil zgodovinski podvig Jamesa Hardna, a so ga pri tem onemogočili sodniki.

Ekipa Dallas Mavericks je morala v teksaškem derbiju priznati premoč Houston Rockets (120:104). Luka Dončić je dosegel 21 točk, 10 skokov in osem podaj ter tako za samo dve asistenci zgrešil trojni dvojček.

Luka Dončić Proti Bradi Šport Dončić z novo potezo za učbenike: Gledalci in komentatorji niso mogli verjeti

Prvo ime tekme je bil zvezdnik domače ekipe James Harden, ki je dosegel 31 točk in tako še na tridesetič zapored presegel mejo 30 točk.

Ameriški organizator igre je v zadnjih 100 sekundah tekmo zabeležil kar 11 točk, pri čemer mu je pomagala tudi sporna sodniška odločitev. Ta je šla na račun Luke Dončića, ki mu je ob sodniškem pisku zavrela kri, a se zaradi velikega zaostanka njegovega moštva ni spuščal v konflikt.

Harden je minuto in pol pred koncem ukradel žogo Dallasu in stekel v hiter protinapad. Na drugi strani igrišča ga je pričakal odlično postavljeni Dončić, ki je poskušal izsiliti osebno napako v napadu.

To mu je po naši oceni tudi uspelo, a se sodniki niso strinjali in Hardnu dodelili dva prosta meta. Zvezdnik Houstona je s tem dosegel 27. in 28. točko, nato pa s trojko manj kot minuto pred koncem presegel 30 točk.

"Kako je lahko to osebna napaka? Očitno je v NBA obramba prepovedana," so se nad odločitvijo pritoževali uporabniki spletnih omrežij, večina prepričanih, da so sodniki zamižali na eno oko.

Harden šele drugi v zgodovini

"Ni me skrbelo, ali bom dosegel 30 točk ali ne, bil pa sem precej zaskrbljen, če bomo zmagali. Gosti so se začeli vračati v igro, zadevali so mete, mislim, da so znižali zaostanek na deset ali devet točk ... Skušal sem jim preprečiti vrnitev in vesel sem, da smo zmagali," je dejal po tekmi.

Harden je prvi igralec po Wiltu Chamberlainu, ki je dosegel najmanj 30 točk na 30 zaporednih tekmah. Pokojnemu Chamberlainu je to uspelo dvakrat, njegova niza pa štejeta 31 in rekordnih 65 tekem.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice