Šport > Košarka
5821 ogledov

Luka ga je poslal po 'čevape'

Luka Dončić Epa
Dallas Mavericks so v American Airlines Centru po velikem preobratu premagali Portland Trail Blazers s 102:101.

Luka Dončić je bil znova junak in najboljši igralec Teličkov, ki so se na domačem parketu oddolžili ekipi Portlanda za poraz po podaljšku iz prvega dela sezone.

Luka je odločno odprl tekmo. Prvi met za tri je sicer zgrešil, a je že v naslednjem napadu pokazal, kdo je glavni v American Airlines Centru, ko je pod prekrškom pošastno zabil ob bosanskem centru Jusufu Nurkiću ter si tako priboril še dodatni prosti met.

Do konca prve četrtine mu met iz igre sicer ni stekel, zgrešil je vse tri poizkuse za tri, k vodstvu 25:24 pa je prispeval 7 točk, 5 skokov in 2 asistenci.

V drugi četrtini je Luka sicer zadel svojo prvo trojko na tekmi, a je zgrešil preostale tri mete iz igre ter tako prvi polčas zaključil z 10 točkami, 5 skoki, 2 asistencama in 3 izgubljenimi žogami.

Druga četrtina se je sicer katastrofalno začela za Dallas, saj so gostje odprli četrtino z delnim izidom 15:1 ter povedli kar za 13 točk. Do polčasa se je Dallas uspel približati na 10 točka zaostanka, Portland pa je vodil s 57:47.

Luka Dončić Mnenje strokovnjaka Šport "Dončića ne bi zamenjal niti za Jamesa, Davisa, Hardna, Curryja"

Gostje so s svojo dominacijo na igrišču nadaljevali tudi v tretji četrtini, ko so svoje vodstvo povišalia na 14 točk. Luka je zadel še eno trojko in dva prosta meta, v svojo statistiko pa je vpisal še en skok in kar tri asistence.

Luka Dončić Poljski velikan: Šport "Dončić ima ogromna ja**a!"

Ko pa je že izgledalo, da imajo gosti iz Portlanda vse vajeti v svojih rokah, pa je sledila zadnja četrtina in mrk. V napadu nikakor niso mogli zadeti, medtem ko jih je na nasprotni strani rešetal prav izjemni Dončić, ki je v zadnji četrtini dosegel kar 13 točk. Telički so tekmo zaključili z izjemno serijo 21-5 ter tako zaostanek za 15 točk spremenili v zmago za točko, saj je prvi zvezdnik Portlanda Damian Lillard zgrešil odločilni met za zmago. Dallas je tako prišel do 25. zmage v sezoni.

Dončić je bil ponovno najboljši strelec in igralec Dallasa, saj je na koncu tekme zbral 28 točk, 9 skokov in 6 asistenc. Prvi strelec tekme pa je bil prav nesrečni Lillard, ki je zbral 30 točk, 3 skoke, 5 asistenc in 2 ukradeni žogi, pri Portlandu pa se je izkazal tudi Nurkić z dvojnim dvojčkom 18 točk in 10 skokov. Pri Dallasu je potrebno še omeniti zelo dobro predstavo njihove nove okrepitve, Tima Hardawaya Jr., ki je tekmo zaključil s 24 točkami, 4 skoki in 3 asistencami.

Tekmo si je sicer ogledalo okoli 100 slovenskih navijačev, ki so lahko skupaj s svojim idolom prisluhnili tudi Zdravljici, katero so zavrteli med enim izmed premorov.

 

 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice