Šport > Košarka
6679 ogledov

"Dončića ne bi zamenjal niti za Jamesa, Davisa, Hardna, Curryja"

Luka Dončić
Luka Dončić po mnenju analitika sodi med nepogrešljive košarkarje za svoj klub.

Ob številnih menjavah igralcev, ki so precej spremnile kadrovsko sestavo nekaterih NBA ekip, so se ameriški strokovnjaki posvetili tudi igralcem, ki jih njihova moštva ne bi v nobenem primeru smela zamenjati. Na seznamu je tudi Luka Dončić. In to pred kopico največjih zvezdnikov.

Precej znani analitik Nick Wright, ki večinoma ob pohvalah na prvo mesto sicer postavil LeBrona Jamesa, je tokrat ponudil lestvico sedmerice tistih, ki so nezamenljivi za svoje franšize. Na sedmo mesto je postavil Stepha Curryja. "Curry je najboljši strelec, kar smo jih kdajkoli videli. Ima bogato, a dolgoročno pogodbo in zamenjali ga ne bi za nikogar, razen za šesterico, ki se na lestvici nahaja pred njim," je začel Wright.

Ta je na šesto mesto postavil Jamesa Hardna. "Še eden z dolgo pogodbo, v napadu pa kaže predstave, ki jih v ligi NBA nismo videli že 30 let." Nato je sledil James: "Najboljši živeči košarkar na svetu. Pred sabo ima vsaj še tri vrhunske sezone."  

Na četrtem mestu se nahaja igralec, ki je sicer pred kratkim zahteval trade, New Orleans pa ni sprejel ponudbe Los Angeles Lakers, ki so zanj ponujali kar pet odličnih košarkarjev. Gre za Anthonyja Davisa. "Tukaj je igralec nezamenljiv za tisti klub, ki mu bo zdaj Davis po odhodu iz New Orleansa obljubil dolgoročno zvestobo."

Luka Dončić Menjave Šport Na menjavo soigralcev je vplival tudi Luka Dončić

Kar na tretje mesto je bil postavljen košarkar, ki niti še ni zaigral med elito. Zion Williamson bo po mnenju večine strokovnjakov sicer izbran kot prvi na naslednjem draftu. "Ne bi ga zamenjal niti za Jamesa niti Davisa. Je največji talent na draftu po ..."

"... tem fantu. Luka Dončić mi je že zdaj pokazal, da tudi če ne napreduje niti za en odstotek in ostane na tej ravni, da bo nekoč član Hiše slavnih. ampak vsekakor bo še napredoval," je kot drugega najbolj nepogrešljivega člana klubov v NBA Wrught izpostavil slovenskega mladeniča.

Pred njim se je znašel le Grk Giannis Antetokounmpo. "Morda je zdaj že najboljši košarkar na svetu, čeprav se James trudi zadržati ta naslov. Giannis je najbolj vreden košček v ligi NBA."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice