Šport > Košarka
39137 ogledov

Dončić poklapan in ves iz sebe: "Ne vem, kaj reči. To je noro."

luka dončić Print Screen
Mladi zvezdnik Dallas Mavericks je po tekmi izvedel novico, ki ga je spravila v slabo voljo.

Najboljši slovenski košarkar Luka Dončić je poskrbel za nov zgodovinski dosežek v ligi NBA. Na tekmi s Charlotte Hornets je k zmagi svojega moštva z 99:93 prispeval 19 točk, 11 podaj in 10 skokov ter vpisal tretji trojni dvojček v sezoni. S tem dosežkom se ne more pohvaliti noben najstnik v zgodovini severnoameriške lige.

Dončić je vse tri trojne dvojčke dosegel na zadnjih sedmih tekmah. V tem obdobju je v povprečju prispeval 24,6 točke, 9,6 skoka in 8,0 podaje, kar so dih jemajoče številke za komaj 19-letnega košarkarja.

Postal je prvi košarkar Dallasa s tremi trojnimi dvojčki v eni sezoni po Jasonu Kiddu (2008-2009). Zadnji košarkar teksaškega moštva, ki je v eni sezoni dosegel štiri trojne dvojčke, je bil Michael Finley v sezoni 1998-1999.

Slovenski as se je prav tako pridružil sedmerici novincev, ki so v debitantski sezoni zbrali vsaj tri trojne dvojčke. To so Ben Simmons (12), Jason Kidd (4), David Robinson (3), Lamar Odom (3), Michael Jordan (3), Kevin Johnson (3) in Tim Hardaway (3).

Do konca rednega dela sezone je še 29 tekem, tako da bo imel Dončić je kar nekaj priložnosti za izboljšanje svoje statistike. 

"Super. Zmagali smo, to je najbolj pomembno," je o rekordnem dosežku po tekmi povedal slovenski košarkar, ki pa očitno ni bil razpoložen za pogovor z novinarji. 

K temu je nedvomno pripomogla nepričakovana novica o prodaji soigralca Harrisona Barnesa, ki se seli v Sacramento. 

harrison barnes | Avtor: Epa Harrison Barnes Epa

Barnes je že četrti član začetne peterke Dallasa, ki se sredi sezone seli k drugemu moštvu. Pred dnevi so namreč Teksas zapustili DeAndre Jordan, Dennis Smith Jr. in Wesley Matthews. Dončić je novico izvedel po tekmi.

Na vprašanje, kaj je ob tem dejal svojemu nekdanjemu soigralcu, je samo razočarano odkimal. "Ne vem. Ne vem, kaj reči. To je noro."

"Prihajajo dobri igralci. Vedno je težko igrati prve tekme z novimi soigralci. Odlično so se odrezali," pa je dodal na temo novih okrepitev moštva.

Dončićev soigralec Dirk Nowitzki je za prodajo Barnesa izvedel v zadnji četrtini. "Še vedno sem bil na parketu. Pričakoval sem, da me bo Barnes zamenjal. Do konca je bilo še osem minut. 'Ne bo ga, še vedno je na klopi', sem si mislil. Takrat sem izvedel. Razočaran sem. Vsi vedo, da sva si bila zelo blizu. Pogrešali ga bomo," je dejal veteran.

Barnes je bil drugi strelec (17,7), tretji skakalec (3,5) in peti podajalec (2,3) moštva. Dallas je v zameno zanj dobil Zacha Randolpha in Justina Jacksona.

Komentarjev 2
  • Fulmmer 14:01 07.februar 2019.

    Luka, počasi se boš moral začet zavedat, da ste vsi igralci navadne figure na šahovsko/košarkaški sceni...., ampak pejnezi so pa v redu.....

Sorodne novice