Šport > Košarka
9762 ogledov

Dončić ostal sam praktično čez noč

luka dončić
1/5
Instagram
Košarkarsko moštvo Dallas Mavericks je izpeljalo še en odmeven posel v samo nekaj dneh.

Na tekmi s Charlote Hornets, kjer se je Luka Dončić zapisal v zgodovino lige NBA, je zadnjič v dresu Dallas Mavericks zaigral Harrison Barnes. Teksačani so ameriškega krilnega košarkarja prodali Sacramento Kings ter v zameno zanj dobili Zacha Randolpha in Justina Jacksona.

Košarkarji Dallasa so za kadrovsko rošado izvedeli med tekmo, med najbolj pretresenimi pa je bil prav slovenski košarkar, ki je v samo nekaj dneh izgubil kar štiri soigralce.

Dončić je z nekdanjimi soigralci razvil zelo dobro kemijo in se hitro uveljavil kot eden najboljših košarkarjev v ligi, zdaj pa se je znašel pred novim velikim izzivom, saj bo Dallas sezono nadaljeval v močno spremenjeni podobi.

luka dončić Izvedel po tekmi Šport Dončić poklapan in ves iz sebe: "Ne vem, kaj reči. To je noro."

Moštvo so pred dnevi zapustili DeAndre Jordan, Dennis Smith Jr. in Wesley Matthews, v zameno zanje pa so dobili Kristapsa Porzingisa, Tima Hardawaya Jr., Treya Burka in Courtneyja Leeja. Teksačani bi ob visokih plačah Hardawaya (18,1 milijona ) in Leeja (12,7 milijonov) poleti težko opravili kakšen konkretnejši posel, s prodajo Barnesa, ki je imel zagotovljenih 25,1 milijonov na sezono, pa so se izvili iz finančnega krča.

Dallas je v samo nekaj dneh prodal 80 odstotkov svoje udarne peterke. Od peterice košarkarjev, ki so letos začeli kar 21 tekem, je ostal samo še Dončić.

dallas začetna peterka | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice