Šport > Košarka
2784 ogledov

Porzingis navdušen nad Dončićem

Kristaps Porzingis
Latvijec še enkrat poudaril zadovoljstvo, da bo zaigral z mladim slovenskim zvezdnikom.

"Dobro ve, da se bo govorilo tudi o njemu, zato je tukaj," je na predstavitveni novinarski konferenci v Dallasu dejal Kristaps Porzingis o Luki Dončiću, ki si nastop novih igralcev pred mikrofoni res ogledal v živo in se nasmejal ob komentarju Latvijca. Ta je poudaril, da se veseli igranja z mladim Slovencem, ki ga sicer pozna že iz španske lige, kjer sta se oba kalila.

"Je tukaj, podpira svoje soigralce, mi pa smo veseli, da smo njegovi novi kolegi. Tu so dobre vibracije, veseli smo, da smo tukaj," je še dodal Latvijec, ob njem pa so sedeli še trije nekdanji člani moštva New York Knicks - Courtney Lee, Trey Burke in Tim Hardaway Jr. Slednji bo tako kot njegov oče Tim Hardaway Sr. oblekel dres Dallasa.

Po predvidevanjih Porzingis sicer v tej sezoni ne bo zaigral za Teličke, povsem se bodo posvetili rehabilitaciji njegovega kolena. V klubu naj bi si pred sezono zdaj želeli pripeljati tudi All-Star centra Nikolo Vučevića, Porzingis pa naj bi že obljubil, da bo z moštvom iz Teksasa podpisal dolgoročno pogodbo.

"Veseli smo, da imamo te fante tu. Šlo je za velik posel. Vedno je velika reč, ko je v menjavo udeleženih sedem košarkarjev. Zadovoljni smo danes, zadovoljni smo s tem, kaj prinaša prihodnost. Vsi fantje so že dokazani igralci," pa je pred zbranimi mediji dejal dolgoletni trener Dallasa Rick Carlisle. 

"Rad bi se zahvalil Dennisu (Smithu Jr.), Wesu (Matthewsu) in DJ-u (DeAndreju Jordanu) za njihov prispevek tukaj. Vsi govorijo, da je to le posel, a to ni res. Je tudi osebno, vpliva na njihove družine. Radi bi se zahvalili nekdanjim igralcem, vse skupaj pa je tudi velika sprememba za fante, ki so prišli in se še morajo prilagajati. Prišli so nekam, kamor morda niso niti razmišljali priti. Mislimo, da je ta poteza za našo franšizo velik korak naprej, vsi štirje prišleki bodo dali svoj delež. Pripravljeni smo na delo, pred nami so razburljivi časi," pa je dodal lastnik kluba Marc Cuban.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice