Šport > Košarka
6901 ogledov

Porzingis z objavo o Dončiću zlomil srca Newyorčanov

Luka Dončić
Novopečeni soigralec Luke Dončića je v vtrl sol na rano navijačem New York Knicks.

Pred dnevi je v ligi NBA odjeknil novica o zvezdniškem prestopui Kristapsa Porzingisa, ki je po štirih letih zapustil New York Knicks in se pridružil Dallas Mavericks. Tam bo združil moči z najbolj vročim mladim košarkarjem v ligi Lukom Dončićem.

Dallasu so se v okviru istega dogovora pridružili še Trey Burke, Courtney Smith in Tim Hardaway Jr., v nasprotni smeri pa so se preselili DeAndre Jordan, Dennis Smith Jr. in Wesley Matthews.

Nad dogovorom so bili močno razočarani številni navijači New Yorka, saj se je moštvo odpovedalo svojemu prvemu zvezdniku. Porzingis se je Knicksom pridružil leta 2015 in je veljal za najboljšega novinca v New Yorku po legendarnem Patricku Ewingu.

Potem ko je Latvijec v klubskih pisarnah izrazil dvom nad prihodnostjo ekipe, je ta v le nekaj urah sprejela dogovor z Dallas Mavericks. Nepremišljeno in brez pravega načrta za prihodnost, trdijo nekateri kritiki.

Med najglasnejšimi je bil hollywoodski igralec Michael Rapaport, velik košarkarski navdušenec in občasni analitik. "Kaj, hudiča? Pravkar sem se prebudil in Knicksi so prodali Porzingisa? Kristapsa Porzingisa za Dennisa Smitha Jr? Dennisa Smitha bi lahko izbrali na naboru, a mi vzamemo Franka 'Cigareto' (Ntilikino, op. a.)," se je jezil Rapaport, nato pa v naslednjem videu povsem znorel nad Porzingisom in ga spodil v Dallas.

Kot da odhod Porzingisa ne bi bolel dovolj, je navijače New Yorka močno prizadela še njegova objava. Še preden se je zahvalil za podporo in staremu moštvu pomahal v slovo, je objavil posnetek prijateljskega pozdrava z Dončićem, s katerim si bosta v prihodnje delila slačilnico.

"Se šališ? Nam nisi mogel pustiti niti 24 ur za žalovanje?" je zapisal nek razočaran navijač. "Vsi smo skrušeni zaradi tebe, ti pa objaviš tole.  Za navijače, ki so te imeli radi? Slabo mi je. Do tebe nimam nobenega spoštovanja več," je dodal drugi.

"KP, takšna objava ni primerna za slovo. V New Yorku imaš ogromno mladih navijačev," so mu očitali. "Niti 'hvala' navijačem, ki so te podpirali od prvega dne!"

Porzingis je nato vendarle nagovoril Newyorčane. "New York bo vedno imel posebno mesto v mojem srcu. Hvaležen sem vsem, ki so zaslužni za to, da je bilo to potovanje tako posebno zame in za mojo družino," je zapisal.

Premalo in prepozno. Škoda je bila že narejena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice