Šport > Košarka
7234 ogledov

Nor prvi polčas Dončića za zmago pred množico zdomcev

Luka Dončić Epa
Luka Dončić pred številnimi Slovenci postregel z odlično predstavo, Dallas pa je premagal Cleveland s 111:98.

Ob odsotnosti igralcev, ki jih je Dallas pridobil v menjavi z New Yorkom in po odhodu Wesleyja Matthewsa, DeAndreja Jordana in Dennisa Smitha Jr., je pričakovano na tekmi v Clevelendu, na tribunah je bilo veliko Slovencev živečih v Clevelandu in okolici, zato so se na tribunah bohotile slovenske zastave, vse niti igre v rokah imel Luka Dončić. Ta je že v prvih petih minutah prve četrtine zbral sedem od 13 doseženih točk gostov iz Teksasa. Ob njegovem odhodu na klop je bil na semaforju izpisan rezultat 13:11.

Po dveh trojkah in atraktivni blokadi Maxija Kleberja je prednost Teličkov narastla na 19:15, tudi v naslednjih minutah pa je Dallas ostajal korak pred domačimi košarkarji. Nato pa je po vrnitvi Slovenca, ki je igral pred lepim številom gledalcev s slovenskimi zastavami, prednost hitro narastla. Dončić je tako zaporedoma zadel dve težki trojki, eno od table, in ob koncu prve četrtine poskrbel za vodstvo zs 40:29. Samo v prvih 12 minutah igre je zbral 18 točk, kar je njegov najboljši strelski učinek v posameznih četrtinah.

Na začetku druge četrtine je trikratni novinec meseca začel zbirati asistence ob uspešnih metih Avstralca Ryana Broekhoffa. Po Dončićevem novem odhodu na klop so domači prevzeli pobudo, z boljšo obrambo in nekaj skoki v napadu pa so celo povedli z 49:46. Trener Dallasa je moral v igro vrniti Slovenca, ki je znova popeljal svojo ekipo v prednost, četrtino pa zaključil s prodorom in polaganjem sekundo pred koncem polčasa za 58:55. Ob polovici tekme se je ustavil pri 28 točkah, petih skokih in prav toliko asistencah.

Na polovici tretjega dela igre je Dallas še vedno vodil za tri točk, Dončić pa se je še nekoliko približal slovenskemu strelskemu rekordu v ligi NBA, ki ga je s 40 točkami držal Goran Dragić. Soigralci mladega Slovenca so v naslednjih treh minutah povečali prednost na 82:75, Carlisle pa je vseeno na parket znova poslal prvega strelca svoje ekipe. Ta je dodal še dve točki, v zadnjih 12 minut pa so gostje krenili s 86:80.

V prvih treh minutah zadnje četrtine ni bilo košov, nato pa je novinec Jalen Brunson zadel trojko in še dodatni prosti met za +10 Dallasa. Naposled se je razigral tudi Harrison Barnes, po njegovem uspešnem metu za tri točke pa je klop Clevelanda zahtevala minuto odmora pri zaostanku 87:100. Do konca je ostalo še šest minut in pol igre. Barnes, ki je v prvem polčasu zgrešil skoraj vse mete, je odlično nadaljeval, ob naskoku 15 točk (106:91) pa je Dončić večji del četrtine presedel na klopi. V igro se je vrnil slabe štiri minute pred koncem, z enim zadetim prostim metom pa je izenačil svoj najboljši strelski dosežek v ligi NBA. Na koncu je zbral 35 točk,11 skokov, šest podaj.

"Bil sem še dodatno motiviran, hvaležen sem za takšno podporo," je takoj po tekmi dejal Dončić na vprašanje novinarja o navijanju številnih Slovencev v dvorani. "V prvem polčasu sem se počutil izjemno, drugi pa ni bil tako dober, a pomembna je zmaga. Le to šteje," je še dodal. "Mož redkih besed, a zelo zgovoren na parketu," se je ob Dončićevem slovesu nato pošalil komentator.

Barnes je k zmagi dodal 17 točk, Brunson 15, Broekhoff 12, Kleber, ki je tekmo začel celo na mestu centra, pa 10 ob devetih skokih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice