Šport > Košarka
189 ogledov

Dallas brez Dončića padel proti Batom

Dallas Mavericks Reševalni pas/Twitter
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na petek odigrali šest tekem.

Košarkarji Dallasa so zabeležili nov poraz. Na gostovanju pri Detroitu so močno oslabljeni izgubili z 89:93, slovenski zvezdnik Luka Dončić pa na dan, ko ga niso izbrali niti med rezerviste tekme zvezd, ni igral. Razlog je poškodba levega gležnja.

Luka Dončić All-Star Šport Luka Dončić izvisel

V njegovi odsotnosti je bil prvi strelec ekipe Harrison Barnes, ki je dosegel 27 točk, zbral pa še sedem skokov in štiri asistence. Pri Detroitu sta Blake Griffin in Andre Drummond v statistiko vpisala 24 točk, Griffin je postavil tudi klubski rekord, v januarju je dosegel 445 točk, tri več od prejšnjega rekordnega dosežka Isiaha Thomasa iz marca leta 1983.

"Manjkalo nam je kar nekaj košarkarjev, jasno je, da je to vplivalo na rezultat in igro. Toda to je NBA, igrati moraš s tistim, kar imaš na razpolago. Sem pa ponosen na svoje fante, odigrali so odlično tekmo, škoda, ker je niso okronali z zmago. Mogoče bi si jo zaslužili," je po tekmi dejal trener Dallasa Rick Carlisle, ki poleg Dončića ni mogel več računati na Dennisa Smitha, DeAndreja Jordana in Wesleyja Matthewsa, ki jih je klub zamenjal za igralce New Yorka, ti pa še niso igrali.

Luka Dončić Supertandem Šport Luka Dončić dobiva superzvezdniškega soigralca

"Popolnoma sem razočaran z našim pristopom. Imeli smo vse potrebno za dobro predstavo, a ko smo pogledali na klop tekmecev, smo videli polno fantov, ki doslej niso igrali veliko. Mislili smo, da bo zmaga prišla sama od sebe, a ni, za njo smo se namučili. Če ne igraš s srcem in strastjo, imaš težave, še posebno v Detroitu. Ko sem odraščal, je bila ekipa Detroita sinonim za pogum, odločnost in trdo delo," pa je bil kljub zmagi slabe volje domači trener Dwane Casey.

Njegova ekipa, ki se na vzhodu bori za osmo mesto, ki še vodi v končnico, je še na začetku zadnjega dela zaostajala, nazadnje s 83:84, v izenačeni končnici pa je vendarle rešila zmago. Jalen Brunson je imel dobrih pet sekund pred koncem priložnost, da Dallasu pribori podaljšek, a je zgrešil dva prosta meta, kar je na drugi strani z dvema uspešnima prostima metoma kaznoval Drummond.

Za veliko presenečenje so poskrbeli košarkarji Philadelphie, ki so v gosteh s 113:104 ugnali prvake in vodilno ekipo zahodne konference Golden State, za katerega je Stephen Curry dosegel 41 točk, kar pa je bilo premalo za uspeh. Philadelphia je s tem pokvarila domači debi DeMarcus Cousinsa, ki se je po poškodbi in skoraj letu vrnil pred navijače Golden Stata.

Poraz na domačem igrišču je zabeležila tudi drugouvrščena ekipa vzhoda, Toronto, ki je pred tem dobila deset zaporednih domačih tekem. Njeno serijo je ustavila vodilna ekipa Milwaukee, ki je Raptors premagala že tretjič v sezoni, tokrat s 105:92. Giannis Antetokounmpo je k zmagi prispeval 19 točk, devet skokov, pet asistenc, štiri ukradene žoge in dve blokadi, pri gostiteljih je Pascal Siakam dosegel 28 točk.

Z izjemo Curryja posebno izstopajočega strelskega dosežka v četrtek ni bilo, še najbolj se je s 30 točkami izkazal Terrence Ross, ki je k zmagi Orlanda nad Indiano prispeval 30 točk.

Brooklyn Nets tudi tokrat ni našel orožja, kako zmagati v San Antoniu, Spurs so jih v domači dvorani premagali še šestnajstič v nizu, so pa bili gosti blizu, izgubili so s 114:117. Dve minuti pred koncem so še vodili, v sami končnici pa so se jim zatresle roke, kar so domači kaznovali, predvsem zaradi uspešnega izvajanja prostih metov.

Obračun ekip iz Los Angelesa so s 123:120 po podaljšku dobili Lakers, pri katerih je po 17 tekmah premora zaradi poškodbe spet zaigral LeBron James. Dosegel je 24 točk in bil najboljši strelec svoje ekipe.

NBA, izidi:

Detroit Pistons - Dallas Mavericks 93:89
Orlando Magic - Indiana Pacers 107:100
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 92:105
San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 117:114
Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 104:113
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 120:123

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice