Šport > Košarka
3990 ogledov

Odločitev o Dončićevem igranju že padla, zdaj ostane čakanje

Luka Dončić Dirk Nowitzki Epa
Luka Dončić bo jutri izvedel, če bo nastopal v konkurenci največjih zvezdnikov.

Luka Dončić bo All-Star vikend preživel v Charlotte, kjer se bodo tokrat zbrali najboljši košarkarji lige NBA. Zaenkrat je uvrščen na tekmo novincev in igralcev, ki v najmočnejši ligi na svetu nastopajo drugo leto, Slovenec pa do jutri še lahko upa, da ga bodo povabili tudi v eno izmed moštev na osrednjem dogodku, ki bo na sporedu 17. februarja. O tem so sicer trenerji ekip že glasovali, njihovo odločitev pa bodo na televizijski mreži TNT predstavili v noči iz četrtka na petek po slovenskem času.

Petnajst trenerjev ekip zahodne konference lahko glasuje za sedem rezerv z Zahoda, 15 trenerjev v vzhodni konferenci pa za prav toliko košarkarjev, ki si kruh služijo na Vzhodu. Nihče od trenerjev sicer ne sme glasovati za svojega igralca, prvi mož na klopi Dallasa Rick Carlisle pa upa, da so njegovi stanovski kolegi sprejeli pravilno odločitev.

"Menim, da imajo trenerji zelo čist pogled na vse skupaj. A na koncu dneva, gre za igro številk. Za eno konferenco je na voljo le 12 mest (če upoštevamo še začetni peterki; op. p.). Vsi, ki si zaslužijo nastop, preprosto ne morejo biti na seznamu. To je dejstvo," pravi Dončićev trener.

luka dončić steph curry Komentar Šport Ko Slovenija postane Kitajska

Mladi Slovenec lahko sicer postane prvi košarkar Dallasa, ki bi kot novinec zaigral na tekmi Vseh zvezd. V povprečju zbere 20.5 točke, 6.9 skoka, 5.4 podaje in 1.15 ukradene žoge na tekmo. Ob tem je bil tudi izbran za novinca meseca v novembru in decembru. Na dveh tekmah, ko je že izvedel, da je za las zgrešil uvrstitev v prvi peterki za All Star tekmo, je zbral 32 točk in po osem skokov ter asistenc proti Detroitu ter 35 točk, 12 skokov in 10 podaj proti Torontu.

Po Carlislovem mnenju bi lahko ti dve predstavi pomenili določeno prednost za Dončića. "Sam ponavadi do konca čakam, da oddam svojo glasovnico, saj se lahko marsikaj zgodi prav ob zaključku. Vem pa, da je veliko trenerjev, ki so navdušeni nad njegovo igro, bomo videli. Kot sem že dejal, mislim, da Zahod še nikoli ni bil tako težak. Število izjemnih košarkarjev je v zahodni konferenci neverjetno, Luka pa na parketu kaže odlične predstave, še naprej pa bo moral trdo delati."

Kot zadnji navdušenja nad Dončićem ni skrival trener Toronta Nick Nurse po ponedeljkovem dvoboju z Dallasom. "Prihaja do prostora, čeprav so ga fantje v obrambi vseskozi napadali. Nikakor ga nismo mogli spraviti iz ritma. Ima neverjeten občutek za igro. Je nekaj posebnega," je med drugim dejal Nurse, ki pa kot trener v vzhodni konferenci ne more glasovati za Slovenca.

Luka Doncic Šport Luka Dončić: Dirk, ne preveč kričati name, prosim

Dončić se je na tekmi s Torontom sicer pridružil izbrani druščini. V zadnjih 35 letih so poleg njega trojnega dvojčka, ki je vključeval 35 točk ali več, dosegli le še Michael Jordan, Stephen Curry in Jason Kidd.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice