Šport > Košarka
3360 ogledov

Tako kratek je seznam, na katerem kraljuje Luka

Luka Dončić twitter
Devetnajstletnik je dosegel drugi trojni dvojček v ligi NBA in se na seznamu pridružil ... nikomur!

Onkraj luže močno odmeva zgodovinska predstava Luke Dončića, ki je na srečanju s Toronto Raptors dosegel 35 točk, 12 skokov in 10 podaj. 

Luka Dončić Ljubosumje? Šport Zato so NBA zvezdniki obrnili hrbet Dončiću

Dončić se je znašel v eminentni družbi, saj se je a seznamu novincev, ki so na ob trojnem dvojčku dosegli vsaj 35 točk, pridružil Stephu Curryju, Jasonu Kiddu, Michaelu Jordanu, Oscarju Robertsonu, Jerryju Westu in Elginu Baylorju.

A še bolj neverjeten je tale podatek. Za Dončića je bil to že drugi trojni dvojček v ligi NBA, oba pa je dosegel pred dopolnjenim 20. letom starosti. Slovenec je torej edini košarkar v zgodovini, ki mu je to uspelo v najstniških letih.

Prav tako je prvi najstnik, ki je ob trojnem dvojčku presegel mejo 30 točk. To ni uspelo niti LeBronu Jamesu niti Kobeju Bryantu. A Luka ostaja na trdnih tleh. "Dobro. To je vse, kar lahko rečem," je ocenil svojo igro in dodal: "To je bila ena najboljših predstav."

Na vprašanje, ali ima dosežek zanj kakšno posebno težo, je odvrnil: "Ne. Izgubili smo. Bolj poseben bi bil, če bi zmagali."

Zatrdil je še, da individualnim rekordom ne posveča prav veliko pozornosti in objubil, da bi nadaljeval s podobnim tempom. "Vedno se da še kaj izboljšati. Ne morem reči, da sem predober in kar prenehati z delom. Treba je nadaljevati."

Luka Dončić Video Šport Luka Dončić s pošastnim trojnim dvojčkom spisal zgodovino

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.