Šport > Košarka
22658 ogledov

Zato so NBA zvezdniki obrnili hrbet Dončiću

Luka Dončić Dončić je na lestvici kraljeval 16 zaporednih tednov.
Trener Toronto Raptors na tekmi z Dallas Mavericks ni našel odgovora na izredno razpoloženega Luko Dončića.

Mladi košarkarski zvezdnik Luka Dončić je odigral eno najboljših tekem v severnoameriški ligi NBA. V noči na ponedeljek se je v domačem American Airlines Centru znesel nad drugo najboljšo ekipo vzhodne konference Toronto Raptors, kateri je nasul 35 točk, 12 skokov in 10 podaj. 

Kljub izjemni predstavi je njegova ekipa vpisala poraz (120:123) in z izkupičkom 22-27 ostaja na 12. mestu vzhodne konference.

Luka Dončić Video Šport Luka Dončić s pošastnim trojnim dvojčkom spisal zgodovino

"Nikakor ga nismo mogli spraviti iz ritma, čeprav sem nad njega poslal več igralcev," je po tekmi priznal glavni trener gostujočega moštva Nick Nurse. "Nisem mogel verjeti, kako spreten je z žogo. Preigrava po dolgem in počez ter si ustvarja prostor. Naši fantje so ga napadali, vendar se nikoli ni znašel na zadnji nogi. Res je nekaj posebnega," je dodal.

nick nurse | Avtor: Epa Epa

Nurse je po zgodovinski tekmi našega košarkarja spregovoril tudi o razpletu glasovanja za nastop na All-Star tekmi. Dončić, ljubljenec občinstva, je užival ogromno podpore med navijači in po polovici glasovanja po številu glasov na Zahodu zaostajal samo za LeBronom Jamesom.

Precej manj glasov so mu namenili novinarji (6. mesto), še manj pa ostali košarkarji v ligi (8. mesto), kar ga je na koncu stalo uvrstitve v prvo peterko All-Star moštva.

O udeležencih tekme zvezd odločajo navijači (50%), novinarji (25%) in igralci (25%).

Po besedah trenerja Toronta med igralci očitno prevladuje mnenje, da Dončića čaka še veliko dokazovanja, preden si bo prislužil uvrstitev med najboljših pet košarkarjev ene izmed konferenc. Na to je pred objavo rezultatov opozoril malce užaljeni Durant, ki je pohvalil mladega zvezdnika Dallasa, a izrazil dvom, da je zrel za All-Star Tekmo.

"Verjetno je bilo res tako. Če sem iskren, nisem veliko spremljal, kdo so rezervni košarkarji na All-Star vikendu. Odigrali smo veliko tekem, veliko časa smo bili na poti. Verjetno je to glavni razlog. Vsak mladi košarkar mora biti zares spektakularen, da se takoj uvrsti na All-Star tekmo. In Luka to je. Ne vem točno, kdo bo igral in kdo ne bo. Po tem, kar sem videl, lahko rečem, da je Luka neverjeten," je dodal Nurse.

Izredna navijaška podpora je sprožila veliko polemiko, saj se je marsikomu zdelo nezaslišano, da bi Dončić dobil prednost pred Kevinom Durantom, Anthonyjem Davisom ali Paulom Georgeom, a dejstvo je, da je All-Star vikend primarno navijaški spektaktel in navijači so povedali svoje. Žal se novinarji in igralci niso strinjali.

Komentarjev 4
  • perhan63 13:08 28.januar 2019.

    zamurci so pač največji rasisti

  • crniovcar 10:13 28.januar 2019.

    najbolši košarkarji so v ameriki,mora bit američan še še ,črn,visok, močen ,nabildan. tako američani.nikoli in nigdar ne bo bil evropejec ali kdor koli pred njimi. kdo se je spomnil košarko itd ??????

Sorodne novice