Šport > Košarka
3256 ogledov

Dončićev šov v Dallasu za zmago

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Nova odlična predstava mladega slovenskega košarkarja. Dallas je Detroit premagal s 106:101.

Košarkarji iz Detroita so dobro odprli dvoboj v Dallasu. Povedli so s 17:10, nato pa je zaostanek domačih s svojo prvo zadeto trojko znižal Luka Dončić. Ta je v prvih osmih minutah tekme zbral več kot polovico točk v domači ekipi, sedem od 13 točk. Telički so se nato še bolj približali gostom, a ob koncu prve četrtine vseno zaostajali s 23:28.

Mladi Slovenec se je na parket vrnil na začetku drugega dela igre, ko je nanizal dve trojki za vodstvo domačih. Mladi branilski par Dallasa, poleg Dončića je bil razigran tudi Dennis Smith Jr., je dosegel 24 od prvih 29 točk domačih.

Košarkarji iz Teksasa so prevzeli pobudo, svoje sta dodala še rezervista Dwight Powell in Dorian Finney-Smith, na polovici druge četrtine, ko je Dončić znova sedel na klop, pa so vodili s 43:35. Prednost bi bila lahko še večja, a je Devin Harris netipično zanj zgrešil kar štiri zaporedne proste mete.

Bate iz Detroita je v igri držal le Blake Griffin, ki ga gostitelji nikakor niso uspeli zaustaviti. Do polčasa je krilni center Pistonsov v svojo statistiko vpisal kar 22 točk, na drugi strani pa je blestel Dončić. Ta je do glavnega odmora zbral 18 točk, pet skokov, štiri asistence in blokado. Pred tretjo četrtino so domači vodili z 62:54.

Detroit je drugi polčas odprl s tremi zadetimi trojkami in se z delnim izidom 9:2 povsem vrnil v igro. Od tu dalje so gledalci v dvorani lahko spremljali povsem izenačen tretji del igre. Rezultat je bil štirikrat izenačen, nazadnje minuto pred iztekom četrtine pri izidu 85:85, nato pa je s košem in dodatnim prostim metom Dallas v vodstvo popeljal Smith Jr.

Dvoboj za vsako žogo se je nadaljeval tudi v zadnji četrtini. Pri rezultatu 97:95 za domače je nato Dončić najprej ukradel žogo, na drugi strani parketa pa z asistenco poiskal Maxija Kleberja, ki je zadel trojko za 100:95. Prvi kandidat za novinca leta je sodeloval tudi pri vseh naslednjih koših domačih. Z novo podajo je za zabijanje našel DeAndreja Jordana za 102:97, nato je dosegel koš za 104:97, kasneje pa prispeval še dva prosta meta za 106:99.

Dončić je še petič v karieri presegel mejo 30 točk. Ustavil se je pri številki 32, k temu pa je dodal še po osem skokov in podaj, dve ukradeni žogi in blokado. Zadel je 11 od 13 prostih metov, iz igre pa 9 od 19. Smith Jr. se je ustavil pri 19 točkah. Na drugi strani je Griffith dosegel 35 točk, Andre Drummond pa 23 točk in 15 skokov.

Komentarjev 2
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 08:26 26.januar 2019.

    dončič gor dol levo desno in kar naprej, beda od bede

Sorodne novice