Šport > Košarka
6213 ogledov

Igralci lige in mediji premešali stvari, sprememba tudi za Dončića

Luka Dončić Epa
Navijači so postavili Luko Dončića v začetno peterko, igralci lige NBA se niso strinjali.

Luka Dončić ne bo zaigral v prvi peterki All-Star tekme. Čeprav je Slovenec na Zahodu po številu glasov, ki so jih košarkarjem namenili navijači, zaostal le za LeBronom Jamesom, pa so ga igralci v ligi in mediji potisnili iz nje. Izbira navijačev namreč pri končni odločitvi šteje le za polovico glasov. Drugo polovico prispevajo igralci lige in novinarji v enakem deležu.

Na Zahodu so bili tako v prvo peterko izbrani James, Kevin Durant, Paul George, Steph Curry in James Harden. Na Vzhodu so si čast prislužili Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid, Kawhi Leonard, Kyrie Irving in Kemba Walker. Kapetana ekip bosta James in Antetokounmpo.

Dončić ima zdaj še eno možnost, da zaigra na tekmi vseh zvezd. Med sedmerico dodatnih izbrancev na Zahodu ga lahko uvrsti le še odločitev trenerjev, ki bo znana 31. januarja. Mladi član Dallasa tako ni postal prvi Slovenec z uvrstitvijo v prvo peterko, lahko pa še vedno postane drugi slovenski košarkar z nastopom med elito. To je lani po trenerskem izboru uspelo Goranu Dragiću.

Med navijači je na Zahodu več glasov od Dončića sicer prejel le James. Glavni kandidat za novinca leta se je ustavil pri številki 4.242.980.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice