Šport > Košarka
14167 ogledov

Dončić izvisel iz treh razlogov

luka dončić Twitter
Trenerji lige NBA so z odločnim 'ne' Luki Dončiću ujezili marsikaterega navijača.

Onkraj luže se še vedno čutijo popotresni sunki presenetljive odločitve NBA trenerjev, ki slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića niso uvrstili na seznam rezerv za prihajajočo tekmo All-Star zvezdnikov.

Luka Dončić All-Star Šport Luka Dončić izvisel

Mladi novinec je sicer eden najbolj priljubljenih košarkarjev v ligi, kar so vseskozi potrjevali odlični vmesni rezultati. V glasovanju navijačev je na zahodu zaostal samo za LeBronom Jamesom, skupno pa je zasedel tretje mesto v ligi. Nato so na svoj račun prišli igralci in novinarji, med katerimi pa Dončić ni užival takšne podpore in posledično izpadel iz prve peterke. Zadnji udarec so mu prizadejali trenerji, ki ga niso uvrstili med rezervne igralce.

Luka Dončić Ljubosumje? Šport Zato so NBA zvezdniki obrnili hrbet Dončiću

Končni razplet glasovanja je bil nepričakovan, saj Dončić ni le izredno priljubljen košarkar (All-Star tekma je v prvi vrsti spektaktel za navijače), temveč bi si nastop zaslužil že na podlagi statistike.

Povprečno dosega 20,4 točke, 6,9 skoka in 5,4 podaje na tekmo. Postane lahko šele četrti novinec v zadnjih 40 letih, ki bi v debitantski sezoni zabeležil številke 20-5-5. Če bo nadaljeval v tem ritmu, bi se lahko pridružil Michaelu Jordanu in Oscarju Roberstonu kot edinima novincema doslej, ki sta v prvi sezoni beležila številke 20-6-5.

Dončić ima prepoznaven stil, njegova trojka s korakom nazaj prerašča v legendo, postal je obraz in rešitelj franšize. Proslavil se je kot košarkar, ki prevzema odgovornost v ključnih trenutkih. V samo nekaj mesecih se je iz evropskega zvezdnika prelevil v enega najboljših igralcev na svetu. Postal je tudi prvi najstnik z dvema trojnima dvojčkoma v NBA. Vse to pri 19 letih. 

Luka Dončić - MVP številke

oktober/november - 18,5 t., 6,5 sk., 4,3 pod. v 33 min.
december - 21,5 t., 6,4 sk., 6,1 pod. v 32 min.
januar - 22,4 t., 8,1 sk., 6,4 pod. v 32 min.

Le dan po tem, ko so mu odrekli zasluženo mesto v All-Star ekipi, je Dončić še tretjič zapored postal novinec meseca v zahodni konferenci.

Luka Dončić Najboljši Šport Dončiću uspelo še tretjič

V mesecu januarju je odigral 14 tekem in v povprečju prispeval 22,4 točke, 8,1 skoka in 6,4 podaje. Če to ni vredno nastopa na tekmi zvezdi, potem nismo več prepričani, kaj je. 

"Če bi bil Luka Dončić Američan, bi zaigral na All-Star tekmi," se je glasil eden izmed zapisov na tviterju. "Luka Dončić ni All-Star? To je eno veliko sranje," je zapisal uporabnik Antonio Caraveo. "Luka Dončić ni v All-Star ekipi zahodne konference. Brez komentarja," pa je dodal Bobby Karalla.

Ogorčenih zapisov je ogromno, kar je še en dokaz, kako priljubljen je Luka med navijači.

Zasledili smo tudi zelo zabaven komentar, s katerim je uporabnik iamSeit posvaril pred vplivom slovenskih državljanov. "Dončić All-Star? Morda MVP? Zelo tvegano. Še en človek iz majhne Sloveniji z velikim vplivom v svetu. UEFA - Čeferin, prva dama - Melania. To se mora nehati," je zapisal.

Po navedbah ameriškega spletnega portala USAToday je Dončić izvisel iz treh razlogov. Prvi je ta, da igra v natrpani zahodni konferenci, kjer je konkurenca precej močnejša kot na vzhodu.

Drugi razlog je ta, da igra za slabo ekipo, ki je ob 23 zmagah zbrala 28 porazov. Dallas je trenutno šele na 12. mestu na zahodu.

Tretji razlog pa je, da trenerji raje stavijo na veterane kot na novince. Zadnji novinec, ki so ga trenerji uvrstili na All-Star tekmo, je bil Blake Griffin leta 2011. Pred njim Tima Duncana že daljnega leta 1998.

Komentarjev 2
  • Spark 13:16 02.februar 2019.

    Dončič je veliki zmagovalec glasovanja, ki je razkrilo vso bedo NBA lige, ko mora vse potekati po njihovih zamislih. Verjamem, da je bilo že na začetku odločeno o udeležencih. A se lahko vsaj za trenutek vživite, kaj bi bilo, če ...prikaži več bi imel največ glasov. In res je tudi zapis v članku, da bo na glavni tekmi marsikdo, ki si tudi po trenurni statistiku tega ne zasluži.

  • perhan63 10:58 02.februar 2019.

    edini razlog je to da luka pač ni zamurc...