Šport > Košarka
9747 ogledov

"Razlogi, zakaj je bil Dončić ogoljufan"

Luka Dončić Dirk Nowitzki Epa
Srbska spletna stran Telegraf.rs je poiskala tri razloge, zakaj Luka Dončić ni bil uvrščen na tekmo vseh zvezd.

Celoten svet je glasoval zanj, od njega je več glasov zbral le LeBron James, Luka Dončić vseeno ni bil izbran na tekmo vseh zvezd. Po mnenju srbskega spletnega portala Telegraf.rs se je mlademu zvezdniku Dallasa zgodila huda krivica.

luka dončić Mož beseda Šport Luka izpolnil obljubo, ki jo je dal bolnemu navijaču

Srbski novinar, podpisan s kraticama D. S., je začel svoj članek z uvodom, v katerem piše, da je slovenski košarkarski čudežni deček doživel prvo veliko krivico v svoji NBA karieri. Vse je že izgledalo, da se bo priključil košarkarskim legendam, kot so med drugim Michael Jordan, Patrick Ewing, Tim Duncan, Yao Ming, ki so se na tekmo vseh zvezd uvrstili že v svoji prvi sezoni, a se je na koncu vse spremenilo.

Luka Dončić Slovenci zasedli tribune Šport Slovenska glasba pred in po tekmi lige NBA

D. S. navaja, kako si je Luka prislužil ljubezen navijačev, ki so mu na Zahodu namenili drugo največ glasov, a njihovo mnenje poda le 50 % končne ocene. Preostalo polovico končne ocene sestavlja mnenje igralcev in novinarjev, prav mnenje slednjih pa je razjezilo srbskega novinarja, saj naj bi po njegovem mnenju glasovali absurdno, ko so Luki namenili tako malo glasov, saj naj bi bili prav novinarji ti, ki objektivno ocenjujejo igralčeve nastope. Po drugi strani pa razume slabo oceno s strani drugih igralcev, saj si pri njih še ni ustvaril potrebne avtoritete.

Luka Dončić Moral bi biti All Star! Šport Nor prvi polčas Dončića za zmago pred množico zdomcev

Srbski novinar nato nadaljuje, da se ne-uvrstitev Luke v začetno peterko še da nekako opravičiti, popolnoma nesmiselna pa je odločitev trenerjev, ki ga niso izbrali niti med rezervne igralce. D. S. nato še navede statistične podatke Dončićeve prve sezone onkraj luže ter s tem še podkrepi svojo trditev, da bi se slovenski košarkarski dragulj moral pojaviti na tekmi vseh zvezd.

Dončić 76ers Mavs Video Šport Vse to v samo enem mesecu

Članek se nato posveti vsem novincem, ki so v svoji prvi sezoni že uspeli zaigrati na tekmi vseh zvezd, kjer je kot zadnji, ki mu je uspel podoben dosežek, izpostavljen Blake Griffin, katerega številke niso bile nič boljše od Dončićevih.

Maxi Kleber Težave Šport Soigralec se je pritožil zaradi Dončića

D. S. nato izpostavi tri razloge, zakaj je bil Luka ogoljufan:

1. Američani niso smeli dovoliti, da najstnik iz Evrope postane senzacija.

2. Ker je novinec, so Američani mnenja, da je atraktivneje, da zaigra na tekmi Sveta proti Ameriki, saj bo iz marketinškega stališča na svoji pomembnosti tako dobila tudi tekma med mladimi zvezdami Sveta in Amerike.

3. Igra v rezultatsko preslabi ekipi.

Na koncu članka se nahaj še spletna anketa, kjer obiskovalci spletne strani lahko glasujejo o razlogu Lukovega izostanka s tekme vseh zvezd. Skorajda 65 % bralcev se strinja, da zato ker ni iz Amerike, medtem ko je 18 % obiskovalcev strani mennja, da je za tekmo vseh zvezd dejansko še premlad in neizkušen ter da njegov čas še prihaja. Okoli 8 % glasov sta zbrala odgovora, da zato ker je v preslabi ekipi in da zato ker je še novinec.

Luka Dončić All-star All-Star Šport Je to trenutek, ko so mu povedali?
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice