Šport > Košarka
2599 ogledov

Tudi Dončić ni mogel zaustaviti 'norega' Grka

luka dončić rick carlisle
Luka Dončić in soigralci nemočni proti prvi ekipi lige.

Prenovljena zasedba Dallasa je tokrat gostila najboljšo ekipo lige v dosedanjem poteku sezone, v Teksas so namreč prišli Milwaukee Bucks, ki jih na parketu vodi izjemni Giannis Antetokounmpo, ob koncu prestopnega roka pa jih je okrepil še Nikola Mirotić, ki pa tokrat še ni oblekel dresa Bucksov. Pri Dallasu so v zadnjih dneh zamenjali celotno peterko, z izjemo Luke Dončića, ki bo tako do konca sezone nesporno prvo ime Teličkov. Mladi Slovenec je prav proti ekipi iz Wisconsina zabeležil svoj prvi trojni dvojček v ligi NBA, nato pa je v dveh tednih ta dosežek ponovil še dvakrat in je edini košarkar lige z več kot enim triple doublom, ki ni bil uvrščen na All Star tekmo. 

Sam začetek ni napovedal nič dobrega za izbrance Ricka Carlisle, Milwaukke je v slabih treh minutah igre povedel z 8:0, šest točk je dosegel Antetokounmpo. Sledila je minuta odmora, po njej pa so domači zaigrali nekoliko boljše, Dončić je podelil dve asistenci in dodal tri točke, ob izidu 13:16 pa je prvič sedel na klop. Pred koncem prve četrtine so domači celo povedli, veliko zaslug za to pa sta imela prišleka iz New Yorka Tim Hardaway Jr. in Trey Burke, ki sta dosegla po pet točk. Četrtina se je končala z metom Dončića s sredine igrišča, a se je žoga odbila od obroča, ostalo je pri 29:29.

Druga četrtina se je začela podobno kot prva, Carlisle je bil po delnem izidu Milwaukeeja z 12:2 znova prisiljen hitro zahtevati minuto odmora. Po njej je Dončić zadel trojko, a ob razigranem Antetokounmpu, ki je v prvem polčasu zbral 16 točk in 8 skokov, domači niso uspeli uloviti priključka. Sredi drugega dela je prednost gostov prvič narastla na 13 točk (55:42), dve minuti in pol pred glavnim odmorom, ko se je na parket vrnil Slovenec, pa je bil na semaforju izpisan rezultat 45:60. Dončić je zadel trojko, v zadnjih sekundah pa bi morali sodniki ob njegovem novem poizkusu za tri točke najverjetneje piskati prekršek, a so piščalke ostale neme. Mavs so ob polčasu zaostajali z 51:64.

Prednost gostov je v tretji četrtini hitro narastla na 23 točk, a je Dwight Powell odgovoril z devetimi zaporednimi točkami, trojki pa sta nato dodala še Burke in Ryan Broekhoff (75:86). Avstralec je zadel še enkrat, uspešen met za tri točke pa je dodal še Dirk Nowitzki za minus sedem Dallasa. Ob odlični igri rezervistov je Dončić presedel večji del tretjega dela igre, ki se je končal z izidom 86:94. Košarkarji s klopi so v tretji četrtini dosegli kar 32 od 35 točk Dallasa.

Še četrtič na tekmi so domači košarkarji slabo odprli četrtino, Antetokounmpo pa je nanizal pet točk brez odgovora. A po minuti odmora je Dončić najprej zadel trojko, nato pa prodrl pod koš, zadel in dobil še dodaten prosti met. Dallas je znova zaostajal le sedem točk (97:104).

A bližje ni šlo, štiri minute in pol pred koncem pa se je vdal tudi Carlisle in na parket pri izidu 100:116 poslal košarkarje, ki ponavadi dobivajo manj priložnosti za igro. Milwaukee je zmagal s 122:107.

Antetokounmpo je še eno 'noro' predstavo zaokrožil z 29 točkami, 17 ulovljenimi žogami in petimi asisetencami. Na drugi strani je bil prvi strelec Dončić, ki je ob nekoliko manjši minutaži v svojo statistiko vpisal 20 točk, tri skoke in dve podaji, Burke je dodal 18 točk. Slovenec je tokrat odigral nekaj manj kot 27 minut.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice