Šport > Košarka
2464 ogledov

Luka Dončić zvezdnik dveh All-Star večerov

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Oči ljubiteljev košarke bodo ta konec tedna uprte v Charlotte, kjer bodo od petka do nedelje zbrani najboljši igralci iz lige NBA.

Med najboljšimi je seveda tudi Luka Dončić, ki bo v petek nastopil na tekmi vzhajajočih zvezd ter v soboto na spretnostnem poligonu. Obe tekmi ter sobotna tekmovanja bo mogoče v neposrednem TV prenosu gledati na Sportklubu 1.

Luka Dončić slovenski navijači Dallas Video Šport Luka Dončić je držal obljubo

Luka Dončić, ki je v spletnem glasovanju za osrednjo tekmo vseh zvezd, zasedel drugo mesto z več kot 4,2 milijoni glasov, a nato zavoljo ocen novinarjev in igralcev iz lige NBA izpadel iz prve peterke ter nato še iz izbora trenerjev, bo ena glavnih figur tekme vzhajajočih zvezd (Rising Stars Challenge), na katero so povabljeni novinci in igralci z dvoletnim stažem v ligi NBA.

Pomerili se bosta ekipi sveta in ameriških košarkarjev. Za slednje bodo igrali Donovan Mitchell, Jarrett Allen, Marvin Bagley, De'Aaron Fox, Lonzo Ball, Kyle Kuzma, John Collins, Trae Young, Jaren Jackson in Jayson Tatum, Dončićevi soigralci pa bodo Ben Simmons, OG Anunoby, Deandre Ayton, Bogdan Bogdanović, Shai Gilgeous-Alexander, Rodions Kurucs, Lauri Markkanen, Josh Okogie in Cedi Osman.

Televizijski prenos na SK1 se bo v soboto po našem času začel ob 3. uri ponoči, v nedeljo in ponedeljek pa ob 2. uri.

V soboto bodo sledila tekmovanja na takoimenovanem spretnostnem poligonu, kjer morajo igralci v čim krajšem času prikazani veščine vodenja žoge, podajanja in metanja na koš, ter v metanju trojk in zabijanju. Tekmeci Dončića bodo Mike Conley, Trae Young, De'Aaron Fox, Jayson Tatum, Nikola Jokić, Kyle Kuzma in Nikola Vučević.

Tekmovanje v spretnosti je v zadnjih letih spremenilo format, tako da se ga lahko udeležijo tudi visoki igralci. Med dosedanjimi zmagovalci so številni zvezdniki, kot na primer Steve Nash, Jason Kidd, Dwyane Wade, Derrick Rose, Stephen Curry in Dončićev novi soigralec Kristaps Porzingis.

V metanju trojk bodo nastopali brata Curry, Seth in Stephen, Dirk Nowitzki, Khris Middleton, Kemba Walker, Damian Lillard, Danny Green, Devin Booker, Joe Harris in Buddy Hield, v zabijanju pa Dennis Smith Jr., Miles Bridges, John Collins in Hamidou Diallo.

Luka Dončić Mavericks Heat Video Šport Dončić za las ob nov podvig, Dragićeva ekipa pobrala smetano

Glavna tekma All Stars je na sporedu v noči iz nedelje na ponedeljek. Merili se bosta ekipi LeBrona Jamesa in Giannisa Antetokounmpa. Jamesovi soigralci bodo Kevin Durant, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, James Harden, Anthony Davis, Klay Thompson, Damian Lillard, Ben Simmons, LaMarcus Aldridge, Karl-Anthony Towns in Bradley Beal, na drugi strani pa bodo Stephen Curry, Joel Embiid, Paul George, Kemba Walker, Khris Middleton, Nikola Jokić, Russell Westbrook, Blake Griffin, D'Angelo Russell, Nikola Vučević in Kyle Lowry.

Luka Dončić | Avtor: Facebook Facebook

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice