Šport > Nogomet
563 ogledov

Suarez in Dembele potopila Real

Epa
Barcelona je v gosteh visoko premagala Real in si priigrala finale kraljevega pokala.

Največja španska nogometna tekmeca Barcelona in Real Madrid sta danes odigrala prvega od dveh clasicov v nekaj dneh. V polfinalu pokala so bili uspešnejši Katalonci, ki so v Madridu na povratni tekmi slavili s 3:0 (0:0) in se s skupnim izidom 4:1 uvrstili v finale.

Za blaugrano je v polno dvakrat zadel Luis Suarez (50. in 73. z bele točke), Raphael Varane pa je zatresel lastno mrežo v 69. minuti. Velike zasluge za uspeh gostov ima tudi mladi Francoz Ousmane Dembélé, ki je na začetku drugega polčasa pobegnil po levi strani in podal pred gol, kjer je s prve udaril Suarez in žogo poslal v prvi kot domačih vrat.

Oba igralca sta najzaslužnejša tudi za drugi zadetek gostov. Tokrat je enaindvajsetletnik ušel po desni, poslal močno podajo pred gol, kjer je tik pred urugvajskim napadalcem posredoval Raphaël Varane, vendar se je žoga od njega odbila čez golovo črto. Le štiri minute kasneje je bilo konec še zadnjih upov domačih privržencev. Suarez je tokrat izboril enajstmetrovko, ki jo je nato še prefinjeno zaključil s 'panenko' za končnih 0:3.

Za Real, ki je sicer imel veliko priložnosti, a ni našel poti za hrbet odličnega Marca-Andréja ter Stegna, je bil to že peti clasico na katerem ni uspel zabeležiti zmage. Barcelona je zmagala trikrat, dvakrat pa dvoboj ni dal zmagovalca. Katalonci bodo zdaj zaigrali v rekordnem šestem zaporednem finalu kraljevega pokala, zadnje štiri lovorike so tudi osvojili.

Moštvi bosta imeli zdaj le dva dni počitka do naslednjega spektakla, saj bo že v soboto na sporedu še clasico v španskem prvenstvu, tudi tega pa bo na svojem stadionu Santiago Bernabeu gostil Real.

V španskem pokalu bo Barcelona dobila tekmeca za finale v četrtek, ko se bosta na povratni polfinalni tekmi merila še Valencia in Betis Sevilla; prva tekma se je končala z neodločenim izidom 2:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.