Šport > Nogomet
1797 ogledov

Konec druge ere Darka Milaniča

Darko Milanič
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović naj bi izbral naslednika Darka Milaniča.

Čeprav močno diši po prvoaprilski šali, so Sportske novosti, ki so v javnost prve lansirale informacijo o neizbežnem slovesu Darka Milaniča, ime njegovega naslednika napovedale že 31. marca. Mariborčane naj bi prevzel hrvaški nogometni strateg Zoran Zekić, do nedavnega trener moštva Osijek.

zoran zekić | Avtor: Epa Epa

Sportske novosti navajajo, da naj bi Zekić in Maribor uradni dogovor sklenila danes. Milanič ima sicer pogodbo s 14-kratnim slovenskim prvakom sklenjeno do leta 2021, a je športni direktor Zlatko Zahović domnevno presodil, da je prišel čas za spremembe.

Mariborčani so po zimskem premoru odigrali pet tekem v Prvi Ligi TS in čeprav v letu 2019 ne poznajo poraza, so osvojili le devet od možnih 15 točk. Na lestvici jim še vedno kaže dobro, saj imajo osem točk prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo in drvijo proti 15. naslovu državnega prvaka.

Darko Milanič je bil trener Maribora od leta 2008 do 2013. Leta 2016 se je po triletni odsotnosti vrnil v Ljudski vrt, kjer je nasledil Krunoslava Jurčića.

Milaniča naj bi dokončno spodnesli zadnji tekmi z Olimpijo in Celjem, pred tem njegovi varovanci niso blesteli ob zmagah nad Gorico in Aluminijem, za uvod pa spomladanski del pa so doma remizirali z Muro.

Po navebah Nogomanie naj bi trenersko rošado potrdil tudi vir blizu kluba. Iz mariborskega tabora navedb za zdaj ne želijo komentirati.

Komentarjev 1
  • Kolr 13:32 01.april 2019.

    Upam da je res. Ceprav datum glih ni temu naklonjen