Šport > Nogomet
1208 ogledov

Zahović in Milanič po kriznem sestanku našla skupni jezik

maribor mura
Mariborčane po plodnem sestanku klubskega vodstva, na katerem so razrešili nekatera pereča vprašanja, že čaka nova preizkušnja na zelenici.

Drevi se bosta v prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije na stadionu Ljudski vrt pomerila Maribor in Mura. Srečanje, ki se bo začelo ob 20. uri, si boste lahko v živo ogledali na programu Sportklub 1.

Za pesto uverturo v štajersko-prekmurski derbi so poskrbeli v Mariboru, kjer se je zaradi bledih predstav in neizdealni hiearhiji strokovnega vodstva zatresel stolček dolgoletnemu trenerju Darku Milaniču. Vijoličasti so pred pokalno tekmo z Muro opravili krizni sestanek, na katerem so si nalili čistega vina.

Darko Milanič Pokalni polfinale Šport Milanič: Saj ni prvič ...

"Celotno strokovno vodstvo je opravilo sestanek. Vsak je ob zelo iskrenem pogovoru prevzel svoj del odgovornosti in priznal svoj del napak. Kot športni direktor sem zelo zadovoljen in srečen, kajti mislim, da smo mi tisti, ki smo potrebovali medsebojni pogovor, ne glede na igralce, ki nimajo povezave s tem. Očitno smo to potrebovali, da se spet vzpostavi hierarhija v športnem delu in sprejeli smo odločitev za naprej. Darko Milanič ima 100-odstotno podporo, klubsko in mojo, pri sprejemanju odločitev. Zadeve, ki jih moramo urediti, so zlahka rešljive. Gremo s pozitivno energijo in zaupanjem v naše skupno delo naprej, po obe lovoriki. To je Maribor," je za klubsko spletno stran povedal športni direktor Zlatko Zahović.

Pokal Slovenije, polfinale (prva tekma):  
MARIBOR - MURA
sreda, 03.04.2019, ob 20:00 na SK1

Čeprav je v mediji že odmevalo ime njegovega naslednika, to naj bi postal nekdanji strateg Osijeka Zoran Zekić, Darko Milanič za zdaj ostaja trener 14-kratnega slovenskega prvaka. "Zavedam se težavnosti situacije, v kateri smo se znašli in vemo, kaj moramo storiti. Po pogovoru vseh v strokovnem vodstvu bomo to tudi začeli uresničevati. Dosledno se bomo držali dogovorov z našega sestanka in brez zadržkov, s skupnimi močmi ter vsem razpoložljivim znanjem šli k uresničitvi cilja, dvojni kroni," je povedal Milanič.

Maribor, rekorder po številu pokalnih lovorik (9), v zadnjem obdobju ni ravno blestel, saj ima za seboj ligaška remija s Celjem in Olimpijo. Kljub temu ima na lestvici še vedno varnih osem točk naskoka pred Ljubljančani. V pokalnem tekmovanju je v četrtfinalu izločil Bravo, v polfinalu pa komaj rešil celo kožo na povratni tekmi z Domžalami. Letos napada prvo pokalno krono po letu 2016.

Muraši zasedajo šesto mesto prvenstvene lestvice. Trenutno so v zelo dobro formi, saj so na dveh ligaških tekmah zabili osem golov, prejeli pa nobenega. V pokalnem tekmovanju so v šestnajstini finala izločili Rogaško, v osmini finala Rudar Velenje, v četrtfinalu pa Gorico. Mura je doslej osvojila eno pokalno lovoriko, in sicer leta 1995.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.