Šport > Nogomet
317 ogledov

Olimpija dobila derbi, Mariboru le remi

Domžale, Olimpija
Sobotni spored 24. kola PLTS je prinesel derbi ljubljanske kotline, štajerski obračun srečanje med Velenjčani in Goričani.

Nogometaši Domžal so v dvoboju tretjega in drugega izgubili proti Olimpiji (1:3). Ljubljančani so po dveh krogih brez zmage le vpisali nove tri točke in ohranili nekaj upanja za približanje vodilnemu Mariboru. Olimpija je sicer znova imela nekaj težav v obrambi, a sta napad in zvezna vrsta delovala dovolj dobro za slavje v Domžalah. Gostitelji, ki niso mogli računati na Gregorja Sikoška, pa so doživeli drugi zaporedni poraz in ohranili boj za želeno tretje mesto povsem odprt, saj tesno sledita Aluminij in Celje.

Ljubljančani so tekmo začeli podjetneje in že v četrti minuti je do strela z glavo iz bližine prišel Rok Kidrič, izkazal pa se je Krševan Santini. V nadaljevanju pa so se tudi Domžalčani pokazali za nevarnega tekmeca, prihajali kar pogosto v obetavne položaje (tudi ob prekinitvah so pogosto dobili skok), a je zmanjkala prava zadnja podaja. Še najbolj nevarni so bili v 16. minuti, ko je Tilen Pečnik poskusil z roba kazenskega prostora, ter v 44. in v 45. minuti po poskusih Tončija Mujana in Tilna Klemenčiča. Ljubljančani pa so bili konkretni še v 25. minuti, ko je Goran Brkić sprožil s prostega strela od daleč, Santini pa je žogo ujel. V 29. minuti pa so izbranci Roberta Pevnika povedli. Stefan Savić je na levi strani žogo na kratko oddal do vtekajočega Maria Jurčevića, ta je želel podati pred gol, a je žoga preletela Santinija in končal v mreži.

Ljubljančani so prednost podvojili v 48. minuti. V glavni vlogi je bil Brkić, ki je svojo akcijo začel na levi strani, preigraval in prodiral v sredino ter nato z nizkim strelom z roba kazenskega prostora premagal Santinija. Zanj je bil to tretji spomladanski in tretji gol sezone. Novo izjemno priložnost so imeli gosti v 54. minuti, ko je povsem neoviran streljal Jan Adrejašič, a preslabo oziroma prešibko, tako da je Santini žogo ujel. Takoj zatem pa so Domžalčani na drugi strani vendarle izkoristili slabo pokrivanje Ljubljančanov ob prekinitvi. Adam Gnezda Čerin je žogo poslal iz desnega kota v osrčje kazenskega prostora, tam pa je ob nepozornem Andrejašiču povsem neoviran z glavo streljal Amedej Vetrih in zadel za 1:2. A prav strelec gola je v 59. minuti napravil grd prekršek (start s podplatom v stegno) nad Asmirjem Suljićem in si prislužil rdeči karton.

Kljub temu je v 64. minuti Pečnik močno sprožil in le za malo zgrešil ljubljanska vrata, v 68. minuti pa je s prostega strela močno udaril še Senijad Ibričić, a je bil Vidmar na mestu, tako kot malce zatem po poskusu Daria Kolobarića. V 75. minuti je do strela v ljubljanski ekipi prišel Oliver Kregar, Santini pa z njim ni imel posebej težkega dela. Zato pa je v 82. minuti svoj sedmi gol sezone dosegel Savić, ki je v kazenskem prostoru unovčil Kidričevo podajo in odločil tekmo.

Andrej Panadić NK Krško Prva liga TS Šport Po obstanek z novim trenerjem

NK Maribor NK Celje | Avtor: Facebook Facebook

Nogomataši Maribora so niz neporaženosti resda podaljšali na deset tekem, a posebej zadovoljni po današnji predstavi ne bodo (1:1). Povedli so v uvodu drugega polčasa, a so nato Celjani povsem zasluženo prišli do točke, nenazadnje so imeli 23 poskusov strelov, na drugi strani Maribor, pri katerem so manjkali Jasmin Mešanović, Luka Uskoković, Marko Šuler in Jan Mlakar, le šest, od tega pa le enega v okvir vrat. Maribor ima zdaj osem točk prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo, Celje pa se je točkovno izenačilo s tretjeuvrščenimi Domžalami.

Čeprav so bili v polju malce boljši in z večjo posestjo žoge, so bili Mariborčani v prvem polčasu nekonkretni, dvakrat so merili precej nenatančno, v 23. minuti pa zapravili izjemno obetavno priložnost, ko je Dino Hotić žogo povlekel v kazenski prostor, skušal jo je oddati na desno proti samemu Luki Zahoviću, a je bila podaja preslaba, tako da mariborski napadalec žoge ni ujel.

Na drugi strani so Celjani poskušali precej večkrat, a tudi oni niso posebej ogrozili vrat Kenana Pirića, omeniti velja poskus Daria Vizingerja, ko je v osmi minuti žogo poslal malo previsoko, in Lovra Cveka s prostega strela v 17. minuti, ko je bil Pirić na pravem mestu. Zato pa so vijolični silovito začeli drugi polčas, saj so kmalu po uvodu povedli. Sprva je Mitja Viler podal do Luke Zahovića, ta pa je našel Gregorja Bajdeta, ki je na svoji prvi spomladanski tekmi zadel za 1:0.

Po zadetku pa so domači "nehali" igrati, izbranci Dušana Kosića pa so začeli vrstiti priložnosti. Tako je v 54. minuti poskusil Janez Pišek, v 61. minuti je Žan Zaletel žogo poslal malo čez gol, mariborski vratar je posredoval v 63. minuti po poskusu Mitje Lotriča, v 72. minuti po strelu z glavo Vizingerja, v 82. pa je najprej žogo po nevarnem poskusu odbil v kot, zatem pa prejel zadetek. Takrat je iz levega kota podal Rudi Požeg Vancaš, Žan Benedičič pa je na drugi vratnici iztegnil nogo in žogo potisnil v mrežo z 1:1. Že v sodniškem dodatku so Celjani še enkrat resno zagrozili, Pirić pa je tik pred golovo črto ustavil poskus Zaletela.

Rudar Velenje | Avtor: Profimedia Profimedia

V Velenju sta se domači Rudar in Gorica razšla brez zmagovalca (2:2). Velenjčani so na prvi tekmi pod vodstvom Almirja Sulejmanovića, ki je zamenjal Marijana Pušnika, osvojili točko. Pred domačimi gledalci so še v 82. minuti vodili proti Novogoričanom, a je slednjim, ki so igrali brez Žige Lipuščka, točko priboril Adel Halilović. Knapi so po četrtem remiju ostali na predzadnjem mestu, Gorica, za katero ne bo več igral Andrej Kotnik, ki je prekinil pogodbo, pa je neodločeno igrala že osmič (v tem pogledu prednjači Celje z desetimi remiji) in ostala sedma.

Po mirnem uvodu tekme, v četrti minuti je bil nenatančen le Damjan Trifković s prostega strela, so Novogoričani povedli v 16. minuti. Halilović je z desne strani podal dolgo diagonalo na levo stran, tam je Andrija Filipović iz prve žogo vrnil na rob kazenskega prostora, od koder je z volejem zadel Semir Smajlagić. Velenjčani so prvi resneje zagrozili v 34. minuti, ko je v kazenskem prostoru do strela prišel Žiga Škoflek, a zadel le zunanji del mreže. V nadaljevanju polčasa so se Velenjčani trudili priti do izenačenja, a posebnih priložnosti si niso priigrali. Nevarno je bilo le v 45. minuti, ko je Leon Črnčič prišel do žoge v bližini gola, a je Grega Sorčan šel iz vrat in Velenjčanu preprečil neoviran strel. Domači so tudi zahtevali najstrožjo kazen, a je niso dobili.

V 49. minuti je Črnčič poslal žogo z desne strani, ta je nato zadela prečko, a prave nevarnosti za zadetek ni bilo. Tako kot ne v 57. minuti po premalo natančnem in šibkem strelu Etiena Velikonje z glavo. V 66. minuti pa so knapi izenačili. Najprej je poskusil Dominik Radić iz bližine, Sorčan je žogo odbil, a le do Črnčiča, ki jo je nato poslal v prazno mrežo. Domači so v vodstvo prešli v 74. minuti, ko je Milan Tučić podal z leve strani, žoga je malce zadela Halilovića, priletela pred vrata, kjer jo je v mrežo spravil Žiga Škoflek.

Toda Primorci so hitro odgovorili, Filipović je na desnem robu kazenskega prostora žogo oddal Haliloviću, ta pa je z diagonalnim strelom premagal Mateja Radana. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme, tako da sta si ekipi kar upravičeno razdelili plen.

Prva liga TS, 24. kolo:

Domžale - Olimpija  1:3 (0:1)
Vetrih 55.; Jurčević 30., Brkić 48., Savić 83.

Maribor - Celje 1:1 (0:0)
Bajde 46.; Benedičič 82. 

Rudar - Gorica 2:2 (0:1)
Črnčič 66., Škoflek 75.; Smajlagić 17., Halilović 82.

Nedelja: 
Krško - Triglav
Mura - Aluminij

LESTVICA:
1. Maribor 54
2. Olimpija Ljubljana 46
3. Domžale 34
4. Celje 34
5. Aluminij 33 (-1)
6. Mura 29 (-1)
7. Gorica 26
8. Triglav Kranj 25 (-1)
9. Rudar Velenje 25
10. Krško 16 (-1)

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.