Šport > Nogomet
170 ogledov

Maribor lahko zapečati usodo Olimpije

NK Maribor
Vodilni moštvi Prve lige Telekom Slovenije Maribor in ljubljansko Olimpijo drevi ob 20.30 v Stožicah čaka tretja medsebojna tekma sezone.

Ta bi v primeru zmage Štajercev bržčas dokončno zapečatila prvaka, saj bi bila prednost že 13 točk. A v ljubljanskem taboru napovedujejo boj za tri točke in zmeren zaostanek v nadaljevanju prvenstva.

Prvi derbi sezone v Stožicah se je bolje končal za izbrance Darka Milaniča, ki so zmagali s 3:0. Zeleno-beli pa so na drugi tekmi v Ljudskem vrtu slavili z 2:1.

Tokrat imajo v obeh taborih nekaj težav s ključnimi igralci, med drugimi po posebnem programu pri Mariboru vadijo Marko Šuler, Jan Mlakar, Blaž Vrhovec, Luka Uskoković in Gregor Bajde, a po drugi strani se v ekipo vračajo Martin Milec, Mitja Viler, Dino Hotić in Aleks Pihler.

Igral bo tudi izkušeni osrednji branilec Aleksandar Rajčević. "Vzdušje je super, posebej, ker nam je uspelo povečati prednost. V derbi gremo pozitivno in upamo na pozitiven izplen," meni Rajčević in dodaja, da razplet še ne bo odločil prvenstva.

Pri Olimpiji bodo predvsem pogrešali Jucieja Lupeto in kaznovanega Asmirja Suljića. V prave tekmovalne tirnice pa se vrača sicer še ne stoodstotno pripravljeni Rok Kronaveter. "To je odlična priložnost, da se vrnemo v zmagovalni niz. Naredili bomo vse, da zmanjšamo zaostanek," pa meni še ne stoodstotno pripravljeni Kronaveter.

Tekmo bo sodil Damir Skomina.

V okviru 23. kroga bosta ob derbiju danes na sporedu še obračuna Celja in Triglava ter Mure in Krškega, v nedeljo pa bosta tekmi Aluminij - Rudar in Gorica - Domžale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.