Šport > Nogomet
871 ogledov

Po zadnjem porazu Olimpija menjala trenerja, zdaj ponovitev finala

pokal slovenije, Aluminij, Olimpija
Nocoj še drugi polfinalni dvoboj. Gre za ponovitev lanskega finala.

Po sinočnji zmagi Maribora z 1:0 nad Muro v Ljudskem vrtu, bo drugi polfinale na sporedu danes. Srečanje, ki se bo začelo ob 20. uri, si boste lahko v živo ogledali na programu Sportklub 1.

V finalu slovenskega finala pred slabim letom dni je Olimpija zanesljivo premagala Aluminij in si priigrala dvojno krono. Od takrat se je v ljubljanskem klubu spremenilo veliko stvari, še zlasti pogoste so bile znova spremembe na trenerski klopi. Sedanji strateg Robert Pevnik pred prvo polfinalno tekmo pravi, da bo njegova ekipa naredil vse za pozitiven izid. 

"Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo. Vemo, kakšen je naš cilj v pokalu, želimo se uvrstiti v finale. Ekipo Aluminija spoštujemo in jo cenimo. V Kidričevem moramo odigrati, kot da bo šlo samo za eno tekmo. Naredili bomo vse, da Aluminij premagamo že na prvi tekmi, naša največja želja pa je zmaga brez prejetega gola," je načrte pred nocojšnjim dvobojem razkril Pevnik.

Pokal Slovenije, polfinale (prva tekma):   ALUMINIJ - Olimpija četrtek, 04.04.2019, ob 20:00 na SK1

"Aluminija se moramo lotiti z agresivno in dinamično igro ter visokim pokrivanjem. Moramo zagospodariti na igrišču in čimprej doseči zadetek. Verjamem, da smo tega sposobni, da nadzorujemo tekmo in jo zaključimo z zmago. Ne smemo dovoliti Aluminiju, da razvije svojo igro," je še dodal prvi mož na klopi Ljubljančanov.

Najboljši asistent kluba Asmir Suljić pa je o nasprotnikih dejal: "Med prestopnim rokom so ostali brez dveh najpomembnejših igralcev Roka Kidriča, ki se je pridružil naši ekipi, in Francesca Tahiraja, ki je odšel v Hajduk, vendar pa se jim to ne pozna na igrišču, saj so odigrali nekaj odličnih tekem. Gledal sem njihovo tekmo proti Mariboru, na kateri bi morali zmagati. Zagotovo nam ne bo lahko, vendar pa bomo igrali na zmago in si poskušali izboriti čim boljše izhodišče za povratno tekmo."

Če so Ljubljančani v lanskem finalu slavili s 6:1, pa so nogometaši iz Kidričevega zmajem s podobno mero vrnili jeseni, ko so s 6:2 z ljubljanske klopi odnesli trenerja Zorana Barišića. 

Štajerci v zadnjem času brez Francesca Tahiraja, Roka Kidriča, Erika Glihe in tudi poškodovanega Nemanje Jakšiča niso uspeli ponoviti rezultatov iz jesenskega dela prvenstva. 'Šumari' so spomladi na petih ligaških tekmah vknjižili zmago in kar štiri poraze.

"Mi smo morda počivali za pokalno tekmo, ki jo imamo v četrtek, hkrati pa izjemno slabo igrali v obrambi," je po zadnji ligaški tekmi, ki jo je Aluminij z 0:3 sicer izgubil proti Muri, dejal trener Oliver Bogatinov. Ta  je tako očitno menil, da so njegovi nogometaši podzavestno vse skupaj podredili polfinalnemu obračunu z Ljubljančani. 

Kidričani so imeli v primerjavi z Olimpijo nekoliko daljšo pot do polfinala. V zgodnji fazi sezone so opravili z nižjeligašema iz Grada na Goričkem in s Prevalj, v četrtfinalu pa so z dvema remijema in po zaslugi zadetkov na gostujočem igrišču premagali še Krčane. Ljubljančani so pokalne boje pričeli proti kranjskemu Triglavu, proti kateremu so se morali pošteno potruditi za preboj v četrtfinale, v katerem pa so brez večjih preglavic preskočili Koper. Veliki finale bo konec maja odigran v Celju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.