Šport > Nogomet
1151 ogledov

Maribor zanesljiv, Celjani zabili pol ducata golov

NK Maribor NK Bravo Reševalni pas/Twitter
S tekmami v Mariboru, Kranju in Velenju se je nadaljevalo sedmo kolo elitne slovenske nogometne lige.

Maribor po slabem začetku v državnem prvenstvu počasi postavlja stvari na svoje mesto. Na domačem igrišču je zabeležil drugo zmago, po Taboru je premagal še enega novega prvoligaša Bravo (4:0).

Spektakularne igre sicer ni pokazal, sredi prvega polčasa so se v Ljudskem vrtu po seriji napak že slišali žvižgi, ki pa bodo na koncu pozabljeni, saj so vijoličasti prebili ljubljanski zid pred golom. Ko so dosegli prvi zadetek, se jim je odprlo, tako da niti v enem trenutku njihova zmaga ni bila vprašljiva, vprašanje je bilo le, kakšna bo na koncu razlika. Varovanci Darka Milaniča so se zdaj vodilni Olimpiji približali na pet točk.

Rudar Trbovlje Video Šport Silovito neurje opustošilo Zasavje, stotine ljudi pa skakalo od veselja

Mariborčani so takoj prevzeli pobudo na igrišču. Veliko so poskušali s streli, v tem sta bila najbolj aktivna Rudi Požeg Vancaš in Dino Hotić. Slednji je bil v 30. minuti blizu cilja, a je žoga na poti v gol zadela Luko Žinka. Deset minut pozneje pa so vijoličasti le kronali svojo premoč. Bravo, ki njihovega gola ni ogrožal, je v protinapadu izgubil žogo, domači so izkoristili nekoliko več prostora, Rok Kronaveter je na levi strani lepo našel Požeg Vancaša, ta je prodrl v kazenski prostor, natančno podal do Luke Zahoviča, ta pa je pred vratarjem le postavil nogo in žoga je končala v mreži.

Domači navijači so si oddahnili, kamen od srca se je odvalil tudi državnim prvakom, ki bi lahko še v prvem delu izid povišali, a je vratar Igor Vekić po strelu Saše Ivkovića z glavo žogo odbil v kot.

V obdobju od 50. do 52. minute je bil zmagovalec potrjen. Domači so dosegli dva gola, najprej je Požeg Vancaš natančno streljal z roba kazenskega prostora, nato pa je gostujoči branilec Darko Zec žogo po nevarni podaji Martina Milca preusmeril v svoj gol. Napadi Maribora so nato umirili, najbrž so tudi varčevali moči za četrtkovo odločilno tekmo za vstop v Ligo Evropa proti Ludogorcu, vseeno pa so dosegli še en gol. Marcos Tavares je sam prišel pred vratarja in ga rutinirano tudi premagal.

Milan Mandarić Mandarićeva burleska Šport Nov zasuk v sagi o prodaji Olimpije

Triglav NK Celje | Avtor: NK Celje/Twitter NK Celje/Twitter

Nogometaši Celja nadaljujejo zmagovito serijo. Po Mariboru in Domžalah so zmagali še v Kranju, kjer so bili več kot prepričljivo boljši od Triglava (0:6).

Vprašanje zmagovalca so praktično rešili že do 22. minute, ko so dosegli dva gola, nato pa si priigrali še številčno premoč na igrišču, zaradi prekrška je sodnik Dejan Balažič izključil Žana Kumerja. To je gostom olajšalo delo, stopili so na žogo in še naprej ogrožali domača vrata. Dosegli so še štiri gole, lahko pa bi še kakšnega več. Vseeno pa so postali najučinkovitejša ekipa dozdajšnjega dela prvenstva. Dosegli so že 16 golov, 13 v zadnjih treh in 11 v zadnjih dveh tekmah.

Kranjčani na zadnjih tekmah niso blesteli, da v ekipi ni vse tako, kot bi si želel trener Dejan Dončić, je pokazal tudi začetek. Težave so imeli predvsem na levi strani obrambe, kjer so se pojavljale številne luknje. Varovanci Dušana Kosića so to znali izkoristiti. Najprej je po podaji Ivana Božića žogo v gol potisnil Dušan Stojinović, podobno akcijo Mitje Lotriča je nato za 2:0 s strelom s peto uspešno končal še Dario Vizinger. Kranjčani so v 22. minuti povsem izgubili upanje, saj je Kumer kot zadnji igralec nepravilno zaustavil Božića, s tem pa si prislužil predčasno pot v slačilnico.

Gostje so nato povsem prevzeli sredino igrišča, v napadalnih akcijah pa se niso posebej naprezali. V 38. minuti bi lahko Kranjčani znižali zaostanek, ko je David Tijanić po samostojnem prodoru močno streljal z 20 metrov, toda vratar Matjaž Rozman je žogo odbil v kot. V končnici prvega dela pa so Štajerci spet postali bolj nevarni. Najprej je kranjski vratar Jalen Arko obranil volej Božića, v zadnji minuti pa je bil spet brez moči. Spet je bil usoden prodor po levi strani, od koder je v sredino podal Vizinger, Luki Kerinu pa ni bilo težko povišati vodstva.

Da se vratarju Arku in njegovim soigralcem obeta še en težak polčas, je v 45. minuti pokazal Kerin, ki je že premagal vratarja, a zadel vratnico, po odbiti žogi pa še prečko. Več sreče pa so imeli gosti nekaj trenutkov pozneje, ko je po podaji Tadeja Vidmajerja vodstvo s strelom po tleh povišal Lotrič.

Čeprav so si že zdavnaj zagotovili tri točke, pa so še naprej ogrožali tekmečeva vrata, v drugem delu so se za razliko od prvega nevarne akcije vrstile na levi strani. Kerin, Žan Zaletel po kotu, izida nista spremenila, tako kot na drugi strani ne Tilen Mlakar, ki je od daleč nevarno poskusil, a Rozman je z nekaj težavami preprečil častni gol gostiteljev.

Zato pa se je izid spremenil v 70. minuti, ko je domača obramba še enkrat zaspala, Lotrič je v sredini našel Gašperja Koritnika, ki je za svoj prvenec v ligi (tudi Stojinović se je med strelce vpisal prvič) potreboval le tri minute na igrišču. A to ni bil njegov edini na tekmi, v končnici je mrežo zatresel še enkrat, potem ko je prišel do odbitka po strelu od daleč.

olimpija Prva Liga Šport Mura odščipnila točko Olimpiji

Rudar Velenje Tabor Sežana | Avtor: Facebook Facebook

Rudar Velenje in Tabor Sežana sta si nazadnje stala nasproti v sezoni 2017/18, ko sta se srečala v prvem krogu pokala Slovenije.Tokrat sta si moštvi razdelili točke (2:2).

Na začetku tekme je rahlo pobudo prevzel Rudar, ob koncu šeste minute je do priložnosti prišel Dominik Radić, v 11. minuti pa so do prve priložnosti preko zelo dejavnega Predraga Sikimića prišli Sežančani. Osem minut pozneje se je prvič zatresla mreža, ko je Borna Petrović s prvencem razveselil domače navijače. David Hrubik mu je podal s svoje polovice igrišča, Petrović se je izognil prepovedanemu položaju in žogo v lobu poslal čez vratarja Ariana Renerja.

V nadaljevanju tekme velja omeniti prosti strel Sežančanov v 32. minuti z roba kazenskega prostora, ko je pred tem Dominik Radić nepravilno oviral Dominika Mihaljevića. Prosti strel je izvedel Mario Babić, a je žoga zletela čez gol domačih. So pa gostje do izenačenja izida prišli v 40. minuti, ko je z leve strani v sredino podal Stjepan Babić. Na pravem mestu je bil 36-letni Sikimić, ki mu ni bilo težko doseči še petega gola v sezoni, s čimer je sam zavzel vrh lestvice strelcev.

V 52. minuti je imel Radić priložnost, da domače moštvo ponovno povede v vodstvo, a je bil Rener zbran. Vratar Sežane je bil nemočen pet minut pozneje. Rijad Kobiljar je z žogo stekel v kazenski prostor, podal na desno do Josipa Filipovića, ta pa je potem nesebično podal nazaj v sredino Kobiljarju, ki je prišel do drugega prvenstvenega zadetka. Kobiljar je po polprotinapadu v 60. minuti prišel še do strela z roba kazenskega prostora, a je žoga zletela čez vrata nasprotnika. Lepo priložnost za izenačenje so si gostje priigrali v 70. minuti po kotu, ko je do strela z nekaj metrov prišel Lazar Milošev, a je bil malo nespreten.

V nadaljevanju so domači v razmiku nekaj minut (73. in 76.) prišli do treh priložnosti, a ostalo je pri 2:1. Naprej je Aljaž Krefl po prostem strelu zadel vratnico, po odbiti žogi je priložnost v isti akciji zapravil Milan Tučić, potem pa je še Kobiljar streljal prek gola. Sežančani se niso predali, za kar so bili nagrajeni v 81. minuti. Ivor Horvat je z desne podal v sredino, kjer domača obramba ni najbolje posredovala in Sikimić je zadel še šestič v sezoni ter tako svojemu moštvo priigral prvi letošnji remi. Rudar je še četrtič letos remiziral in ostaja brez zmage.

kristalni pokal Pokal Slovenije NZS Pokal Slovenije Šport Maribor na Bonifiko, tretjeligaš napada grofe

Prva liga TS, 7. kolo:

Maribor - Bravo 4:0 (1:0)
Zahović 40., Požeg Vancaš 50., Zec 52./ag, Tavares 89.

Rudar Velenje - Tabor Sežana 2:2 (1:1)
Petrović 19., Kobiljar 57.; Sikimić 40., 82.

Triglav - Celje 0:6 (0:3)
Stojinović 12., Vizinger 20., Kerin 45., Lotrič 51., Koritnik 70., 86.
RK: Kumer (Triglav) 22.

Olimpija - Mura 1:1 (0:0)
Tomić 66.; Šušnjara 53.
RK: Šušnjara (Mura) 77.

PONEDELJEK:
Domžale - Aluminij

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 14
2. Aluminij Kidričevo 14 (-1)
3. Celje 12
4. Mura 12 (-1)
5. Tabor Sežana 10
6. Maribor 9
7. Triglav Kranj 6
8. Bravo Ljubljana 5
9. Rudar Velenje 4
10. Domžale 2 (-2)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice