Šport > Nogomet
564 ogledov

Kaj takšnega se Manchester Unitedu še v zgodovini ni zgodilo

Manchester United Profimedia
Patrick van Aanholt se je z zmagovitim zadetkom proti Manchester Unitedu zapisal v zgodovino Premierlige.

Nogometaši Crystal Palacea so v soboto popoldne na Old Traffordu premagali Manchester United po zmagovitem zadetku v 93. minuti. Strelec zadetka je bil nizozemski levi bočni branilec Patrick van Aanholt, ki pa se verjetno ni niti zavedal, da se je zapisal v zgodovino Premierlige.

Patrick van Aanholt | Avtor: Profimedia Profimedia

To je bil namreč šele prvi gol v zgodovini Premierlige, ki ga je United prejel na svojem igrišču v sodnikovem podaljšku tekme. Pravzaprav so bili prav Rdeči vragi dolgo časa znani po tem, da so znali stvari sebi v prid odločiti v sodnikovem podaljšku. Tako so na svojem igrišču dosegli kar 11 zadetkov v samih izdihljajih tekem.

United je sicer do van Aanholtovega zadetka že prejel en zadetek v sodniškem podaljšku, a je davnega leta 2007 Thierry Henry dosegel gol za Arsenal na Emiratesu.

Palace je na sobotnem gostovanju sicer tudi prvi povedel, ko je v 32. minuti zadel Jordan Ayew, ko pa je že kazalo, da se bo kljub zgrešeni enajstmetrovki Marcusa Rashforda United po zadetku novinca Daniela Jamesa v 89. minuti uspel rešiti pred porazom, je na sceno stopil van Aanholt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice