Šport > Nogomet
575 ogledov

Ribéry izzval evforijo, obetavni Hrvat v Celju

Franck Ribery Fiorentina Reševalni pas/Twitter
Poletni prestopni rok se bliža koncu, dejavni so nogometni klubi po vsej Evropi.

Franck Ribéry je pripotoval v Italijo na podpis dveletne pogodbe z italijanskim prvoligašem Fiorentino, so sporočili iz toskanskega kluba. 

"Dobrodošla, legenda," so na Twitterju ob fotografiji 36-letnega nogometaša, odetega v vijolično barvo, zapisali pri Fiorentini.

Nekdanji francoski reprezentant je po 12 sezonah zapustil vrste bavarskega prvoligaša Bayerna kot prost igralec, z nemškim klubom pa je osvojil 23 lovorik.

Tako Ribéry kot njegova žena Wahiba sta na družabnih omrežjih pokazala fotografije z zasebnega letala ter sprejem, ki se ga je udeležilo na stotine navijačev ob prihodu v Firence.

Ribéry je dejal, da ga je za selitev v Italijo navdušil nekdanji napadalec Bayerna, Luca Toni. "Vesel sem, tu sem z družino. Teden dni smo se pogajali s klubom, dodatno pa me je o selitvi v Italijo prepričal Toni. Všeč mi je tudi italijanščina, nekaj že znam povedati, a se bom še izboljšal. Tudi mesto je čudovito," je dejal francoski veteran.

Uradna predstavitev Ribéryja, ki naj bi po poročanju medijev za dveletno pogodbo prejel med štiri in 4,5 milijona evrov, čaka v četrtek.

Angleški napadalec Daniel Sturridge je ob koncu zadnje sezone pomahal v slovo angleškemu prvoligašu Liverpoolu, po premisleku pa je izbral nov klub. Za triletno pogodbo se je dogovoril s turškim Trabzonsporjem.

"Dogovorili smo se za triletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za eno leto," je potrdil Trabzonspor.

Devetindvajsetletnik, ki je za Anglijo odigral 26 tekem, je s koncem sezone 2018/19 postal prost igralec, saj se mu je iztekla pogodbo z Liverpoolom. Julija je zaradi kršenja stavniških pravil dobil šesttedenski suspenz in kazen v višini 75.000 funtov.

Trabzonspor je po prvem krogu turškega prvenstva na osmem mestu. V zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa se bo pomeril z grškim klubom AEK Atene.

Alžirski reprezentant Islam Slimani, ki je poleti osvojil afriško prvenstvo, zapušča angleški Leicester City in bo eno sezono kot posojen igralec nosil dres francoskega prvoligaša AS Monaca. 

Enaintridesetletni napadalec je že uspešno opravil zdravniški pregled, finančne podrobnosti prestopa za zdaj niso znane. Monaco bo še sedmi klub v Slimanijevi karieri.

Slimani se bo pri Monacu spet srečal s trenerjem Leonardom Jardimom, s katerim je uspešno deloval že pred šestimi leti, ko je portugalski strokovnjak vodil lizbonski Sporting, še poroča francoska agencija AFP.

Nogometni klub iz Celja je podpisal pogodbo z 21-letnim Hrvatom Karlom Plantakom, so danes potrdili na stadionu Z'dežele. Plantak prihaja iz Zagreba in se najbolje znajde na položaju zadnjega zveznega nogometaša.

V svoji karieri je Plantak igral za zagrebški Dinamo, v celjsko slačilnico pa prihaja iz Slaven Belupa.

Nosil je dres mlajših selekcij hrvaške reprezentance, na stadionu Z'dežele pa je podpisal pogodbo do 30. junija 2021.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.