Šport > Nogomet
424 ogledov

Bitko za Štajersko odločil avtogol

NK Celje Profimedia
V soboto sta bili odigrani prvi tekmi šestega kola elitne slovenske nogometne lige.

Nogometaši Celja so v štajerskem obračunu na stadionu Z'dežele premagali aktualnega prvaka Maribor (2:1).

Celjani so kljub temu, da so pred dnevi ostali brez kapetana Janeza Piška, ki se je preselil k Domžalam, prišli do prve zmage proti Mariboru po letu 2017. Po dveh remijih in petih porazih sta za celjsko slavje poskrbela Dario Vizinger in nerazpoloženi Špiro Peričić z avtogolom. Celjani so se prebili na tretje mesto, Mariborčani pa ostajajo pri vsega eni zmagi v tem prvenstvu.

Čeprav so Mariborčani, ki so med drugimi pogrešali Aleksa Pihlerja in Aleksandra Rajčevića, na klopi pa so začeli Rok Kronaveter, Dino Hotić in Marcos Tavares, v prvem času večinoma (jalovo) prevladovali, pa so po prvih 45 minutah vodili Celjani.

Za vodstvo je s tretjim zadetkom v sezoni poskrbel Dario Vizinger v 30. minuti, potem ko je unovčil podajo Ivana Božića (ta je že v 22. minuti menjal poškodovanega Roka Štrausa), ki je pred tem ne desni stran odvzel žogo nepazljivemu Špiru Peričiću. Sicer pa sta v 26. in 28. minuti prav Božić in Peričić poskusila po kotu, a je prvemu strel obranil Kenan Pirić, drugi pa je meril previsoko.

Zatem pa je dvakrat nase opozoril Luka Zahović. V 33. minuti je meril mimo, v 34. pa je prodrl v kazenski prostor, kjer ga je spotaknil Deni Štraus, tako da je priigral najstrožjo kazen. To je tudi sam izvedel, a se mu je tako imenovana panenka ponesrečila in je žogo poslal čez gol. Ob koncu polčasa je streljal še Martin Milec, Matjaž Rozman pa je bil pripravljen.

V drugem polčasu sta v 50. in 51. minuti nasprotna vratarja le malce preizkusila Mitja Lotrič in Rudi Požeg Vancaš, malce pozneje sta bila neuspešna Vizinger in Andrej Kotnik, v 67. minuti pa je sledilo izenačenje.

Alexandru Cretu je lepo podal pred gol z desne strani, kjer je z glavo iz bližine zadel nekdanji član Celja Požeg Vancaš. V 80. minuti pa je Božić zapravil lepo priložnost za novo celjsko vodstvo, ko je iz igre že vrgel Peričića, nato pa žogo poslal čez gol.

V 84. minuti pa so izbranci Dušana Kosića le povedli. Po prostem strelu Mitje Lotriča je pred golom nespretno reagiral danes nerazpoloženi Peričić in žogo poslal v lastno mrežo. V 90. minuti je nevarno z glavo meril Marcos Tavares, toda izvrstno je posredoval Rozman.

Zlatko Zahović Opravičilo Šport Zahović spoznal, da je šel tudi tokrat predaleč

Tabor Sežana Triglav Kranj | Avtor: Facebook Facebook

Nogometaši Cherryboxa 24 Tabora Sežane so doma premagali kranjski Triglav (2:0) in se utrdili v zgornjem delu razpredelnice.

Sežančani in Kranjčani so se med seboj doslej dvakrat pomerili le v drugi ligi pred 15 leti. Če sta se obe tekmi takrat končali brez golov, pa je bilo tokrat drugače. Zasluženo so se veselili Kraševci, ki so tako prišli že do svoje tretje zmage, Kranjčani imajo ob dveh zmagah zdaj štiri poraze.

Prvi polčas je ponudil dokaj enakovredno predstavo, v kateri so najprej v uvodu tekme do ugodnega položaja za strel prišli domači prek Rodriga Bongonguija, čigar poskus je blokiral Veron Šalja. Kranjčani, ki so igrali brez kaznovanih Tilna Mlakarja in Žana Roglja, so prvič resneje zagrozili v 16. in 17. minuti, ko je z razdalje dvakrat poskusil David Tijanić, obakrat je bil na mestu Arian Rener.

Dotlej najlepšo priložnost je v 23. minuti zapravil Dominik Mihaljević, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, Jalen Arko pa se je izkazal. Deset minut zatem je na drugi strani debitant v prvi ligi Anis Jašaragić iz bližine žogo poslal čez gol.

Edini zadetek v prvem delu igre so gledalci videli v 39. minuti, ko je Šalja po kotu igral z roko v svojem kazenskem prostoru. Za strel z bele točke se je odločil Predrag Sikimić, ki je zanesljivo zadel, dosegel svoj četrti gol sezone in se med strelce vpisal na tretji tekmi zaporedoma.

V drugem polčasu je v 64. minuti znova poskusil Sikimić, ob Alešu Mertlju pa je žogo poslal mimo gola. Na drugi strani je s prostega strela od daleč poskusil Tijanić, Rener pa je žogo odbil v vratnico in preprečil izenačenje.

V 82. minuti je Qendrim Hasanaj zadel še prečko, a Kranjčanom ni uspelo zatresti mreže. Za razliko od njih pa so domači še povečali prednost v sodniškem dodatku, ko je Mario Babić malce z leve strani žogo poslal pod prečko.

Jan Oblak Velemojster Šport Velika čast za Jana Oblaka

Prva liga TS, 6. kolo:

Celje - Maribor 2:1 (1:0)
Vizinger 30., Peričić 84./ag; Požeg Vancaš 67.

Tabor Sežana - Triglav 2:0 (1:0)
Sikimić 39./11m, Babić 93.

NEDELJA:
Aluminij - Olimpija
Mura - Rudar Velenje
Bravo - Domžale

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 13
2. Aluminij Kidričevo 11
3. Celje 9 (+1)
4. Tabor Sežana 9 (+1)
5. Mura 8 (-1)
6. Maribor 6 (+1)
7. Triglav Kranj 6 (+1)
8. Bravo Ljubljana 4
9. Rudar Velenje 3 
10. Domžale 1 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice