Šport > Nogomet
1970 ogledov

Zahović zavrnil Milaničev odstop ter udaril po kritikih: "Ne bom dovolil..."

finale pokala, celje : maribor milanič zahovič Boštjan Tacol
Zlatko Zahović ni sprejel odstopa Darka Milaniča, ki ga je trener Vijoličastih ponudil po zmagi nad Sežano.

Čeprav je slovenski nogometni prvak Maribor v soboto dosegel prvo zmago v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije in ga v torek čaka povratna tekma kvalifikacij lige prvakov, pa v taboru vijoličastih ni miru. Kot poroča časnik Večer, naj bi namreč trener Darko Milanič ponudil odstop, ki pa ga direktor kluba Zlatko Zahović ni sprejel.

Darko Milanič Pretres v Mariboru Šport Šok v Ljudskem vrtu! Ali je Darko Milanič ponudil odstop?

Ugibanja o tem, ali bo Milanič po slabi predstavi na prvi tekmi proti Rosenborgu in po slabem začetku domačega tekmovanja moral oditi, niso nova, po sobotni tekmi pa so dobila nov zagon.

Pri mariborskem časniku Večer so danes zapisali, da je Zahovič potrdil informacije o ponujenem odstopu, toda direktor ga ni sprejel. "Ne bom več dovolil, da lahko vsak žvižga najuspešnejšemu trenerju," so citirali Zahoviča in dodali njegova pojasnila o tem, da "odstop ni bil sprejet in nikoli ne bo, dokler bomo zmagovali. Odstop je bil ponujen po zmagi, ne po porazu."

NK Maribor : Sežana 1. SNL Šport Maribor se v končnici rešil pred novo veliko blamažo

Športni direktor kluba je v pogovoru za večer pojasnil, da je Milanič z Mariborom šestkrat postal državni prvak, se uvrstil v skupinski del lige prvakov in evropske lige, osvajal pokalne in superpokalne lovorike. Obenem pa je ostro napadel vse tiste, ki so Milaniču namenili žvižge po sobotni tekmi.

Zlatko Zahović | Avtor: Profimedia Profimedia

"Malomeščanstva ne bo v NK Maribor! Žvižgajo tisti, ki so do mladincev igrali v klubu, nato pa niso dobili priložnosti, ker niso bili dovolj kvalitetni. Malečnik in Miklavž ne bosta NK Maribor, meščani Maribora bodo NK Maribor," je med drugim za Večer dejal Zahovič.

Pogovor za časnik je nato Zahovič končal z optimistično napovedjo pred torkovo povratno tekmo v Trondheimu. "Žalosten sem, a po drugi strani prepričan, da gremo čez Rosenborg. Imamo sto življenj."

Mariborčani bodo na tekmo na Norveško odpotovali v ponedeljek dopoldne z mariborskega letališča.

Komentarjev 4
  • fiston 09:49 12.avgust 2019.

    No ja, podpirata eden drugega. Drugače pa predstava za javnost. Če bi bilo resno, bi ponudil odstop po porazu v ligi prvakov. Ampak je počakal na zmago, da je Zaho lahko izjavil, ni potrebe po menjavi, dokler zmagujemo... Ja res ...prikaži več zmagujejo. Pač odkar je oni Zahović privatiziral klub, ne navijam več za Maribor. Ta Zahomafija mi pač ni všeč, oni loleki ki to gledajo in ne upajo pisnit pa tudi ne.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:02 12.avgust 2019.

    Zahovićić je primitivc,ki vse pove na kakšni razvojni stopnji je,ko odpre svoj primitivni smrček!

  • mizimazi 21:03 11.avgust 2019.

    Admin....mamicu ti...a ZZ snezni interveniral da brisete komentarje ?

Sorodne novice