Šport > Nogomet
2644 ogledov

Tokrat brez težav do ogleda tekme Maribora

Maribor Ljudski vrt Profimedia
V sredo se bo na svojem stadionu predstavil še zadnji slovenski predstavnik v evropskih tekmovanjih.

Po izpadu Mure, Domžal in Olimpije iz kvalifiakcij za Ligo Evropo je Maribor ostal edini slovenski predstavnik v mednarodnih tekmovanjih. Štajerci bodo v sredo na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov gostili norveški Rosenborg.

AIK Maribor Liga prvakov Šport Hrvatje nič kaj spoštljivo o Mariboru

Srečanje se bo začelo ob 20.15, ogled neposrednega prenosa pa bo možen na programu SK1. Ob 19.30 se bo na omenjenem kanalu začel tudi studijski del pred srečanjem.

Povratni obračun bo na sporedu prihodnji torek, tekma na stadionu Lerkendal v Trondheimu se bo začela ob 19. uri.

Tako Maribor kot Rosenborg trenutno ne igrata najbolje v domačem prvenstvu. Četa Darka Milaniča ima po štirih kolih že sedem točk zaostanka za vodilno Olimpijo, Rosenborg pa za vodilnim Moldejem zaostaja že za enajst točk.

"Rosenborg je podoben AIK po nekaterih stvareh, recimo ob prekinitvah. Na to moramo biti pozorni, zelo podobno napadajo pri predložku v 16-metrski prostor. Na igrišču pa je postavljen drugače, kot kolektiv so zelo izenačeni in tehnični. Imajo svoj značilen način," je norveške nasprotnike analiziral Milanič.

"Nasprotniki v Evropi igrajo v gosteh drugače kot doma. Pogledali smo si jih v živo in videli smo tisto, kar je zelo pomembno. Postavili so se na svojo polovico, potem pa gradili napad in so mirni in skušajo nasprotnika izigrati," je še dejal Milanič.

AIK, Maribor, navijači, Viole V Stockholmu Šport Švedi za incident okrivili Viole

V primeru uspeha se bodo Mariborčani v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov pomerili z boljšim iz dvoboja med zagrebškim Dinamom in budimpeštanskim Ferencvarošem, obenem si bodo že zagotovili evropsko jesen.

V primeru neuspeha proti Rosenborgu bodo vijoličasti lovili uvrstitev v Ligo Evropa proti boljšemu iz zmenka med bolgarskim Ludogorcem in valižanskim moštvom TNS.

Maribor Ljudski vrt | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice