Šport > Nogomet
177 ogledov

Mariborčani v Stockholm z izdelanim taktičnim načrtom

NK Maribor letališče NK Maribor
Aktualni slovenski nogometni prvaki bodo v sredo nadaljevali svojo evropsko zgodbo.

Slovenski državni prvaki, nogometaši Maribora bodo v sredo ob 19. uri v Stockholmu začeli povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Mariborčani so na prvi tekmi v Ljudskem vrtu prejšnji teden švedski AIK premagali z 2:1. Trener Maribora Darko Milanič je odločno dejal, da gre ekipa v Stockholm po zmago.

Milan Mandarić Milan Mandarić Šport "Dragi Ljubljančani, na potezi ste"

"Pričakujemo zahtevno tekmo, polno tempa, morali bomo igrati odločno in zelo pametno. A gremo na zmago. Rezultat s prve tekme je za nas pozitiven, kar je pomembno. To je švedski prvak, je kakovosten, a gremo, kot sem dejal, v Stockholm po zmago," je pred odhodom vijoličastih na mariborskem letališču dejal Milanič.

"Tehnično smo boljši, na prvi tekmi se je to videlo, bili smo zelo dobri. A smo prejeli nepotreben zadetek, ker smo bili tedaj malo preveč odprti. Tega ne smemo dovoliti. Bodo pa hiteli in skušali vsiliti svoj način igre. Morali bomo biti pametni in igrati našo igro. Devetdeset minut je dolgo, v prvem krogu je bilo v prvem polčasu videti, kot da so bili Švedi brez možnosti, pa se je potem zgodilo drugače. Tega preobrata ne smemo dopustiti. Prav tako jim ne smemo dovoliti igrati po globini, ko igrajo enostavno z 'vtekanjem', z veliko predložki in veliko prekinitvami v napadu," je del taktike opisal mariborski strateg.

"Igrali bomo sedmo tekmo v zelo kratkem času, tega tudi mi nismo navajeni. A tako je, glave moramo imeti prave in verjeti, da lahko zmagamo. Njihovi navijači si želijo zmago, a če jih umiriš, potem na igrišču to čutiš tudi pri navijačih, in to moramo delati," še meni Primorec.

Na prvi tekmi prejšnji teden je prvi zadetek dosegel Rok Kronaveter že v šesti minuti. "Pričakujemo težko tekmo, njihov pritisk od začetka. Le enkrat morajo zadeti, da gredno naprej. A na prvi tekmi smo dokazali kakovost in mislim, da bomo napredovali. Zdržati moramo brez gola, a ga tudi zadeti, ker ne verjamem, da bi jih lahko veliko prejeli," je ocenil Kronaveter.

Poudaril je, da je razplet odvisen le od njega in soigralcev. "Odvisno je od nas, kako jim bomo pustili igrati. Verjetno bo veliko navijačev, kar je za nas dodatna spodbuda, da jih premagamo in gremo naprej. Vsi vemo, kaj nam to prinaša. Tehnično smo boljši, nismo jim pustili igrati že na prvi tekmi. Veliko bo dela na igrišču, podobno kot na prvi tekmi, ko smo veliko tekali."

Kronaveter, še v prejšnji sezoni igralec Olimpije, zaradi kazni konec prejšnjega tedna ni igral na derbiju z Ljubljančani. "Pet tekem sem igral v dveh tednih, počitek na derbiju je zaradi evropske tekme prišel prav. Bilo pa je težko gledati tekmo s tribun. Upam pa, da bomo v Evropi nadaljevali tako, kot smo začeli," je boljši evropski začetek sezone od domačega prvenstvenega omenil Kronaveter.

Matej Jug Maribor Olimpija večni derbi Video Šport Je sodnik naredil napako in na derbiju oškodoval Olimpijo?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice