Šport > Nogomet
239 ogledov

"Pri njih bo drugače"

Maribor AIK Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Maribora so prvo tekmo proti švedskim prvakom zapuščali z mešanimi občutki. Zadovoljni z zmago, a prepričani, da bi lahko iztržili več.

V taboru nogometnih državnih prvakov iz Maribora so po prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v sredo izrazili zadovoljstvo z zmago z 2:1 proti švedskim prvakom AIK. Ob tem se pri Mariboru zavedajo, da bo njihova naloga v Stockholmu zaradi prejetega gola doma precej težja.

rok kronaveter maribor Liga prvakov Šport Maribor s prednostjo v Stockholm
             
Trener Maribora Darko Milanič je zmago ocenil kot pomembno za grajenje samozavesti na začetku sezone. "Imamo zmago v žepu, za seboj imamo tudi dobro predstavo, ki nam bo v bodoče zagotovo pomagala," je o predstavi svojih varovancev dejal Milanič.

Nasprotnika je ocenil za izredno težkega, "morda celo preveč kakovostnega za to fazo tekmovanja", zato pričakuje zahtevno povratno tekmo čez teden dni. Zaveda se, da nalogo Maribora otežuje tudi prejeti gol doma. "Večina stvari v naši igri je bilo res odličnih, škoda le, da smo šli po vodstvu malo preveč v napad, se spozabili in jim pustili, da nam dajo gol. Ostalo je bilo vse dobro," je dejal Milanič.

Vijoličasti so na tekmi prišli do hitrega vodstva z zadetkom Roka Kronavetra v šesti minuti, a so Švedi po napaki domačinov z lepo podajo v prostor v 28. minuti prišli do izenačenja. Zadel je Henok Goitom. Drugi gol za Maribor in zadnji na tekmi je nato v 38. minuti dosegel Saša Ivković.

V gosteh trener Maribora od švedskih prvakov pričakuje drugačno tekmo. "Danes so umirjali zadeve, pri njih pa moramo biti pripravljeni na drugačen tempo, na veliko več tempa. Mi se bomo zato morali prilagoditi, umiriti njihovo igro in biti odlični v posesti," je dejal Milanič.

Sutjeska APOEL Liga prvakov Šport Dinamo suveren, Belec ni plačal za veliko napako

Mariborčani so imeli sicer v drugem polčasu priložnost, da bi s še enim doseženim zadetkom nekoliko lažje zadihali pred povratno tekmo, vendar jim je v zaključkih zmanjkalo nekaj natančnosti. "Imeli smo priložnosti, ki bi jih lahko izkoristili. Škoda, da nismo dali še kakšnega gola, bila bi še boljša prednost. Vendar imamo zmago in dobro predstavo, ki nam bo pomagala," je še ocenil Milanič.

Podobnega mnenja je bil tudi mariborski vezisti Dino Hotić, ki je sodeloval pri akciji za prvi zadetek, v 61. minuti pa bi skoraj povečal vodstvo, a se je ob njegovem strelu iz približno 18 metrov izkazal vratar AIK.

"Bili so zreli za tretji gol, vendar ga nismo dali, zdaj gremo k njim in moramo biti dobri, zabiti gol, potem bo pa vse lažje," je dejal Hotić.

Maribor AIK | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice